VV Langeveen wil clubgebouw ‘vergroenen’ en kunstgras aanleggen

Foto: Redactie

Afgelopen zondag was weer de traditionele nieuwjaarsbijeenkomst van voetbalvereniging Langeveen. ’s Ochtends werden de leden verwacht voor een zaalvoetbaltreffen of een partijtje voetbal voor de veteranen met aansluitend een goed stamppotbuffet verzorgd door Café Nobbenhuis. Voorafgaand aan het stamppotbuffet gaf vice-voorzitter Jan Mensen een update van de laatste ontwikkelingen binnen de vereniging.

Kunstgras

De deelname aan het zaalvoetbaltreffen was groter als voorgaande jaren. Dit komt door het feit dat het trainingsveld onbespeelbaar is. In vergelijking met buurtverenigingen is het een zandbak waar de boer zijn koeien niet op zou laten grazen. Als ze dit al zouden willen, zou dit ook niet eens kunnen want er groeit bijna geen gras. Vrijwilligers hebben de afgelopen tijd ook vele dagen ‘geploeterd’ om het trainingsveld bespeelbaar te maken. Bovendien heeft de VV Langeveen het afgelopen jaar al de nodige deskundigen zowel binnen als buiten de vereniging ingeschakeld om het trainingsveld te herstellen. Ondanks alle inspanningen lukte dit maar mondjesmaat. Er blijft eigenlijk nog maar 1 optie over en dat is onderzoeken of kunstgras op het trainingsveld voor de voetbalvereniging een (financieel) haalbare kaart is. Dit traject is nu binnen de vereniging in gang gezet.

Gerard Timmers

Jan Steggink zal na 3 seizoenen het vlaggenschip van Langeveen geleid te hebben worden opgevolgd door Gerard Timmers. Gerard zal dan de hoofdmacht van VV Langeveen van oefenstof voorzien. Timmers heeft vele jaren ervaring in het amateurvoetbal. Hij heeft o.a. getraind bij Tilligte, TVC, Enter, Vorwarts Epe en Sportclub Enschede. Het bestuur en de TC hebben er alle vertrouwen in een goede opvolger te hebben gevonden voor de ervaren Jan Steggink.

Verduurzaming clubgebouw

Langeveen is een bruisende vereniging en is nadrukkelijk met de toekomst bezig. Het clubgebouw zal onder handen worden genomen. Besparing op energie (gas, water en electra) door te investeren in nieuwe technologieën en aanpassing van de bestaande zijn zaken die nu onderhanden zijn. Hiervoor zijn de eerste initiatieven genomen en de eerste subsidies beschikbaar gesteld. Dit alles wordt in de komende periode verder handen en voeten gegeven, zodat ook hier de club haar steentje bijdraagt aan een schoner en duurzamer milieu.

Na deze update vanuit het bestuur werd de middag gezellig voortgezet en werd genoten van de stamppot.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen