Ruben Hulshof gevierde man in tumultueuze wedstrijd, De Tukkers 1 fier aan kop

Na de 2-0 overwinning van vorige week tegen NEO, stond vandaag de altijd lastige uitwedstrijd tegen SV Almelo op het programma. Zonder de geschorste Wout Borgerink en met hier en daar wat pijntjes. Zo waren Ingo Kroeze en Robin Eidhof niet 100% fit en ook Matthijs Klumpers voelde zich niet lekker. Dit drietal ging dan ook vroegtijdig naar de kant in een wedstrijd die uiteindelijk met 3-4 werd gewonnen door De Tukkers 1. Tevens een wedstrijd waar een boek over te schrijven viel; er gebeurde werkelijk vanalles.

Het altijd fysiek spelende Almelo moest het doen zonder aanvoerder Michiel van de Broek. Dit was te merken op het middenveld, waar voor De Tukkers 1 vaak ruimte lag om te voetballen. Dat gebeurde dan ook, maar echt grote kansen waren er niet in de beginfase. De eerste treffer van de middag viel na een klein half uur spelen. Het goede doorkoppen was van Mart Oude Nijeweeme en Robin Schär tikte van dichtbij binnen. Hierna bleef De Tukkers 1 aandringen. Kansen waren er voor Bauke Haarhuis en Ruben Hulshof, maar beide heren hadden het vizier (nog) niet op scherp staan.

Voor rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Na een overtreding van Ingo Kroeze werd de bal met links over de muur gekruld: 1-1. Tien minuten later was het rust in een eerste helft met veel gele kaarten over en weer. Aan de kant van De Tukkers moesten Ingo Kroeze en Robin Eidhof de strijd staken door blessures. Na rust bleef het een fysieke wedstrijd en kwamen de bezoekers uit Albergen op voorsprong. Na een langlopende aanval was Ruben Hulshof het eindstation. Op aangeven van Robin Schär was het een koud kunstje voor de man die een loepzuivere hattrick zou maken.

Na de 2-1 ontvlamde het duel en zag SV Almelo in korte tijd 2 keer rood. Eerst werd er geslagen en in het tumult dat daardoor ontstond zag het wederom de rode kaart. De dienstdoende arbiter voelde zich genoodzaakt het duel voor korte tijd te staken. Na een afkoelperiode van zo’n tien minuten werd er weer afgetrapt en in luttele minuten stond het gelijk. Met negen man scoorden de gastheren nadat de bal vlak voor doelman Ruud Hesselink opstuitte. De Tukkers 1 liet zich echter niet van de wijs brengen en vond hierna de rust in de ploeg terug. Er werd geduldig rondgespeeld en gewacht tot het juiste moment. Dat moment kwam een kwartier voor tijd. Het was wederom Ruben Hulshof die raak schoot.

In de slotfase maakte Hulshof met zijn 3e de hattrick compleet en vanaf de aftrap zette Almelo de eindstand op 4-3 toen De Tukkers nog aan het nagenieten was van de 4-2. Al met al een knotsgekke wedstrijd waarin De Tukkers 1 uitermate content is met de driepunter.

Door het gelijkspel van Reutum 1 tegen Enter (1-1), staat De Tukkers 1 nu alleen aan kop in de vierde klasse A. Komend weekend is de ploeg van Remco van der Weide vrij en kan er gekeken worden naar de concurrentie. Directe concurrenten Reutum 1 en Borne treffen elkaar dan namelijk.

Tukkers 2

Voorafgaand aan het duel van afgelopen zondag stond het tweede elftal van De Tukkers op een keurige 5e plek. De ploeg van trainer/coach Peter Eidhof doet het prima in de eerste klasse en ook afgelopen zondag werd er weer een goed resultaat neergezet. Hoogvlieger HVV Tubantia kwam op bezoek en die ploeg zag in het eerste half uur een oppermachtig Albergs elftal tegenover zich. Er werd met overtuiging gespeeld en dat resulteerde in een 1-0 voorsprong. Na slim voorbereidend werk van John Koopman kwam Tom Kemperink oog-in-oog met de doelman te staan. Hij maakte geen fout en zette De Tukkers 2 op voorsprong. Hierna werd de thuisploeg slordig en wist het de bal niet in de ploeg te houden. Desondanks werd de 1-0 over de streep getrokken tot het rustsignaal.

Na rust pakte De Tukkers 2 de draad weer op, al was het maar van korte duur. De 1-1 van Tubantia viel compleet uit de lucht. Letterlijk en figuurlijk, aangezien er een hoekschop aan vooraf ging. In het restant van de wedstrijd speelden beide teams niet goed, maar was De Tukkers 2 uiteindelijk de gelukkige en scoorde het nog een keer: 2-1.

Door de overwinning klimt De Tukkers 2 over Tubantia heen en staat het nu op een prima derde positie. Trainer Peter Eidhof is dan ook zeer tevreden met de overwinning: “Ons doel is om nacompetitie te halen en ik heb er alle vertrouwen in dat ons dat gaat lukken.”