Vasse 1 verliest bij NEO

Het eerste elftal van SV Vasse ging vandaag op bezoek bij NEO in Borne. Rudolf Wigger was geschorst en daardoor ging Rob Tijkorte mee, die bleek echter niet fit genoeg vandaag vanwege een kuitblessure en daarom moest Walter Kemna noodgedwongen op de linksback-positie voetballen. Randy Pegge was afgelopen week ziek en had meerdere klachten, maar desalniettemin fungeerde hij vandaag als laatste man.

Dat was echter niet het enige wat vandaag mankeerde, want Vasse 1 had vandaag op enkele spelers na een complete off-day. Hierdoor maakte het vandaag ook geen enkele aanspraak op de overwinning of een gelijk spel. Duels werden niet gewonnen, taken werden niet uitgevoerd, ballen werden te snel ingeleverd en ga zo maar door. Na een klein kwartier spelen kwam NEO op een 1-0 voorsprong en dit was ook tevens de ruststand. Vasse 1 kon vandaag alleen gevaarlijk worden via vrije trappen en hoekschoppen.

Ook in de 2e helft kwam het gewenst spel bij de Vassenaren niet naar boven en mogen de spelers doelman Jasper Brunninkhuis danken dat het slechts bij 1-0 bleef. Vasse 1 verloor vandaag vooral van zichzelf en daarom is er nog genoeg werk aan de winkel. Dat begint bij de spelers zelf, want het kan alleen nog maar beter gaan.

Komende zondag staat er opnieuw een uitwedstrijd op het programma als er een bezoek wordt gebracht aan het prachtig gelegen sportcomplex Krompatte in Enter. De plaatselijke zondagclub bivakkeert in de brede middenmoot van de 4e klasse A en kijkt stiekem omhoog naar één van de begeerde promotieplekken. In de thuiswedstrijden leden de blauw-witten een onterechte 1-2 nederlaag in blessuretijd en daarvan is het gevoel blijven hangen dat er ook bij deze tegenstander punten te halen zijn.