Vasse 1 verliest thuis van Saasveldia

Gisteren werd er om 14.00 uur afgetrapt in Vasse voor de wedstrijd tegen Saasveldia. Het eerste team van SV Vasse wist wat hen te doen stond en dat was de 3 punten in eigen huis houden. Helaas stond er om 15.45 uur een 0-4 eindstand op het scorebord.

Vasse 1 begon scherp aan de wedstrijd en liet Saasveldia niet in haar spel komen. Op eigen helft stond de thuisploeg kort in de duels en dat resulteerde in enkele goede aanvallen aan Vasser zijde. Han Damhuis kopte een vrije bal door richting kruising, maar de Saasvelder doelman pareerde de bal katachtig uit de rechter bovenhoek. Rob Wenneger werd onterecht terug gefloten voor buitenspel in een een-op-een situatie met de doelman. Aan de andere kant ontsnapte Vasse 1 doordat de scheidsrechter een overtreding in het 16-metergebied niet bestrafte met een strafschop, die hier wellicht wel op zijn plaats was geweest. Desondanks een gelijkopgaande eerste helft waarin beide ploegen goed aan elkaar waren gewaagd.

Na rust de eerste 10 minuten ging het wederom gelijk op. Toch was het Saasveldia dat op 0-1 kwam. De rechtsbuiten kapte naar binnen en schoot de bal beheerst binnen. De 0-2 volgde snel. Een corner werd strak ingedraaid en de doelman van Vasse 1 kon niet op tijd reageren en zag de bal ongelukkig langs zich heen gaan. Vasse 1 probeerde het nog wel, maar aanvallend werd er op dat moment te weinig meer gecreƫerd om het Saasveldia echt lastig te maken. De 0-3 en 0-4 volgenden elkaar in rap tempo op en vielen eigenlijk te gemakkelijk door niet daadkrachtig ingrijpen in de verdediging.

Vasse 1 was nog enkele keren dichtbij een eretreffer. Len Veelers kreeg de beste kans, maar zijn inzet van dichtbij net over. Uiteindelijk was Saasveldia vandaag de verdiende winnaar, de uitslag enigszins geflatteerd. Helaas was het geluk vandaar niet aan de zijde van de Vassenaren, die in tegenstelling tot 2 weken geleden wel alles gaven om een goed resultaat te boeken. Deze inzet moet men meenemen in de resterende duels om dan wel de benodigde punten binnen te harken.

Komende zondag staat er een uitwedstrijd tegen Oldenzaal op het programma. De gastheren van Sportpark De Thij, waar alleen in de stadsderby van Berghuizen werd verloren, zijn nog volop in de race voor een plek in de nacompetitie en zijn alleen daarom al een lastig te nemen horde. In de thuiswedstrijd tijdens het allereerste competitieweekend van dit seizoen werd er een geflatteerde 0-4 nederlaag geleden. Hopelijk geeft de terugkeer van de gebroeders Wiefferink een positieve impuls aan het team van trainer/coach Bert Stokkingreef.