STEVO 1 is glashard de beste en promoveert rechtstreeks naar eerste klasse

Geesteren staat vandaag bijna op de kop, na 22 jaren gewacht te hebben op een volgend kampioenschap van de ‘boys’ in het roodgeel. De hoofdmacht van STEVO dwingt hiermee rechtstreekse promotie naar de eerste klasse af, een ereplekje dat in het seizoen 2012-2013 schoorvoetend werd afgestaan.

Het kon ook bijna niet anders als dat ze de eindoverwinning binnen gingen slepen op deze laatste speeldag. Al enkele maanden kon men die zoete smaak een beetje proeven, uitgaande van de eigen kracht. Alleen BWO, dat ook fenomenaal veel punten binnensleepte, zat de Geesternaren met 3 punten verschil op de hielen. Zover kwam het dus niet. Een 1-1 gelijkspel tegen degradant DSVD bleek genoeg als slotakkoord.

Een groot compliment is op zijn plaats aan trainer Alfred Nijhuis, assistent Theo Wigger, keeperstrainer Harry Steggink, de leiders Hans van Bentheim en Huub Kreuwel en materiaalman Nico Harmelink. Ook verzorgers Joost Uyterschout en Saskia Meeuwissen, die iedere speler topfit hielden, verdienen alle lof.

Kroon op het werk

Dit seizoen zat ook alles mee, dat moet gezegd. Weinig blessures, veel discipline, een zeer stevig kloppend technisch hart. Hoe anders verliep nog de voorbereiding… De eerste wedstrijd van het seizoen ging bovendien verloren. Daarna herpakte de Geesterse ploeg zich volkomen en beten vele tegenstanders zich stuk op de getoonde kracht.

Het eerste elftal van STEVO is als een dieseltrein die langzaam op gang komt. Alleen een kleine inzinking in de uitwedstrijden tegen BWO en Schalkhaar brachten een schrikreactie in het Geesterse kamp teweeg. Met een ruime marge van 9 punten voorsprong was het verschil na deze 2 nederlagen op rij plotseling nog maar 3 punten ten opzichte van BWO. Hoewel de motor toen even haperde, kwam deze vervolgens weer vol op stoom en werden er geen punten meer verloren. Met nu als uiteindelijke resultaat dat de definitieve kroon op het werk is gezet.

Reactie

Beluister hier de reactie van STEVO-trainer Alfred Nijhuis op de kampioenswedstrijd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen