STEVO neemt afscheid van succescoach

Aanvoerder en keeper Roy Kreuwel geeft trainer Alfred Nijhuis een presentje
Aanvoerder en keeper Roy Kreuwel geeft trainer Alfred Nijhuis een presentje
Foto: STEVO

De man onder wiens leiding het vlaggenschip van STEVO kampioen werd, blijft het team niet coachen. Zoveel was al voor het einde van het seizoen duidelijk. Afgelopen week nam hij, Alfred Nijhuis, met een lach en een traan afscheid.

Een lach om het behaalde kampioenschap en het fantastische seizoen wat de groep met elkaar beleeft heeft. Een traan omdat Nijhuis, die alom geliefd is, alweer na 1 jaar afscheid neemt. Niet dat het hem niet beviel bij STEVO, integendeel, maar de aanbieding uit Duitsland kon hij gewoonweg niet weigeren. Iets waar bij de Geesterse club overigens alle begrip voor is.

Roy Kreuwel, namens de spelersgroep, bedankte de trainer voor een mooi seizoen waarin veel bereikt was. Nijhuis op zijn beurt sprak de spelersgroep toe en was blij dat allen zijn manier van trainen zo goed hebben opgepakt dit seizoen. “Knallen, doorgaan en niet op de grond gaan liggen, maar alles geven. Jullie hebben dat goed begrepen en we kwamen in een ‘flow’ met een mooi resultaat aan het einde van de competitie. Ik ben ervan overtuigd dat jullie met dit elftal ook in de eerste klasse mee kunnen”, aldus Nijhuis. Mooi vond hij ook dat de A-jeugd haar steentje had bijgedragen aan het kampioenschap. “En ik heb ook weer veel geleerd dit seizoen.”

Trainingswijze bleek succes

Theo Wigger, assistent-trainer van Nijhuis, zei dat er een prima samenwerking was geweest tussen beiden. “Ik kende Alfred eigenlijk voordien alleen als voetballer, maar uiteindelijk werkte het perfect. In de voorbereiding hadden we wat aanloopproblemen, die eigenlijk snel opgelost waren. Toen we aan de competitie begonnen, was iedereen topfit en mede hierdoor hadden we weinig blessures. De trainingsarbeid die we hebben verricht en de manier van trainen is een succesformule gebleken.”

Toekomst

Ook voorzitter Eddy Droste wenste Nijhuis alle goeds toe in zijn verdere carrière. “Een fantastisch jaar met een fantastische trainer. We zullen hier nog veel aan terugdenken”, aldus de voorzitter. Droste hoopte op veel successen voor Nijhuis in de toekomst en wie weet, zo voegde hij eraan toe, misschien wel een keer op het allerhoogste niveau in Duitsland – de Bundesliga.

Ook keeperstrainer Harry Steggink kon het niet laten om nog een keer zijn dank over te brengen aan Nijhuis en de gehele spelersgroep voor het mooie seizoen. Teamleider Hans van Bentheim zag nog graag een uitnodiging tegemoet om een keer een thuiswedstrijd te bezoeken van SV Rödinghausen. Die toezegging wilde Nijhuis wel doen en dat oogstte alom waardering bij de selectie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen