Deelnemers eerste trailrun in Springendal razend enthousiast

Ruim 460 deelnemers hadden zich aangemeld voor de eerste editie van de Run Forest Run Springendal trailrun dat gisteren plaatsvond.

De deelnemers konden zich aanmelden voor 4 afstanden: 7, 15, 25 en 35 km. Allen kwamen razend enthousiast op Recreatiepark de Witte Berg in Oud-Ootmarsum over de finish.

De trailrunsport, waarbij hardlopers over een zo avontuurlijk en onverhard mogelijk parcours hardlopen, groeit de afgelopen sterk in populariteit. Deze hardlopers vermijden liever de massale loopevenementen en hebben behoefte aan exclusiviteit en beleving in plaats van drukte en prestatie. De route liep door de mooiste natuurgebieden van het Springendal, een aaneenschakeling van natuur in beheer door met name Staatsbosbeheer, Landschap Overijssel en Natuurmonumenten.

Jeroen Buunen (Staatsbosbeheer) en Rick Staudt (Landschap Overijssel) ontvingen namens alle deelnemers een Sport4Nature cheque van €1.158 dat besteed zal worden aan onderhoud aan wandel- en fietspaden in het Springendal. “De Run Forest Run evenementen willen graag iets van waarde achterlaten in de gebieden waar zij evenementen mogen organiseren. Zo versterken wij elkaar en doet de gebruiker iets concreets terug voor de natuur. Als alle evenementen op die manier een bijdrage zouden leveren aan de natuur kun je met elkaar veel realiseren want er is steeds minder geld beschikbaar voor natuurbeheer”, aldus Winfried Bats van adam&events, organisator van de Run Forest Run trailruns.

De lopers kregen het flink voor de kiezen. Veel deelnemers, ook van buiten de provincie, waren verrast door de gevarieerde natuur en de hoogteverschillen die het gebied kent. Hierdoor kwamen veel deelnemers moe, maar desondanks voldaan over de finish. De warme weersomstandigheden maakte de omgeving nog mooier, maar vroeg ook meer van de deelnemers. De gefinishte deelnemers genoten dan ook van het gastvrije onthaal op het terras van de Witte Berg.

Over de tweede editie in 2017 zullen binnenkort afspraken worden gemaakt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen