Dynamo 1 kent een uitstekend begin

Het eerste team van Dynamo had zich nog zo voorbereid op een moeilijk duel tegen de buurvrouwen van Set-Up’65 uit Ootmarsum. Immers, in hun selectie zaten 4 speelsters die vorig seizoen nog deel uitmaakten van hun succesvolle kopformatie.

En verder was die ploeg met overmacht kampioen geworden in de tweede divisie. Niets was echter afgelopen zaterdagmiddag minder waar en de vrees voor een moeilijke middag bleek volledig ongegrond.

Vanaf het begin van de wedstrijd had Dynamo 1 het initiatief en zette deze ploeg de passlijn van de dames uit Ootmarsum onder zware druk, waardoor spelverdeelster Anne Hesselink het moeilijk had om variatie in de aanval te brengen. Dynamo 1 daarentegen had het niet alleen serverend, maar ook verdedigend uitstekend voor elkaar. Onder leiding van libero Anouk Boerrigter werden vele (tactische) aanvallen van Set-Up’65 onschadelijk gemaakt. Daarnaast werden zij geholpen door de hoge foutenlast aan de kant van de Ootmarsumse dames.

Aanvallend was Manon Steggink een plaag voor de blokkering van Set-Up’65 die geen vat kreeg op haar power aanvallen. Een gemakkelijke en duidelijke overwinning voor de dames uit Tubbergen die aan duidelijkheid niets te wensen overlaat, gezien de setstanden 25-15, 25-13, 25-15 en 25-16.

Dynamo 2, 3 en 4

Het tweede team van Dynamo Tubbergen boekte eveneens een mooie en duidelijke 4-0 overwinning. Saasveldia 2 kon in het begin van de sets nog meekomen, maar daarna nam het team van Hans Giesselink het initiatief en kon het met de volle winst het veld af lopen.

Ook het derde team van Dynamo Tubbergen kon met een winstpartij de competitie beginnen. Al was het hier wel wat closer dan bij het eerste en tweede team. Set-Up’65 en de Tubbergse dames verdeelden om en om de sets, maar in de 5e set was Dynamo 3 de betere en won zo met 3-2.

Het vierde team verloor wel van Set-Up’65. De Ootmarsumse dames gingen met een 3-1 overwinning terug naar de Siepelstad.

Jeugd

Bij de jeugd kende Dynamo A1 een valse start. In Delden had er meer ingezeten dan de 3-1 nederlaag, maar de hoge en onnodige foutenlast bij de Tubberger meiden deed hen de das om.

B1 speelde een uitstekende wedstrijd tegen Set-Up’65 en zette van meet af aan de Ootmarsumse meiden onder druk. Met goed gevarieerd spel won Dynamo duidelijk met 4-0.

C1 tenslotte had het in de eerste competitiewedstrijd moeilijk tegen Set-Up’65 (4-0). In de 1e en 3e set kon het nog mooi mee komen, maar was het Set-Up’65 dat net wat doortastender was in de beslissende fase.