Behoorlijke kater voor Tornado 1 na slechte competitiestart

Foto: VV Tornado

Afgelopen zaterdag speelde het eerste team van Tornado Geesteren tegen SSS uit Barneveld. Vooraf was bekend dat het een flinke uitdaging zou zijn om de punten thuis te houden.

SSS werd afgelopen seizoen derde in de competitie en heeft dit seizoen de ambitie om minstens een plekje hoger te eindigen. De selectie van de Barnevelders bestaat uit een mix van jonge speelsters met veel talent en oudere, meer ervaren speelsters.

De voorbereiding van Tornado 1 op het nieuwe seizoen was goed en mede hierdoor ging het team vol vertrouwen de wedstrijd in. Helaas werden alle goede voornemens en intenties teniet gedaan door een veel te hoge foutenlast. Met name de vele foute services en vele (domme) aanvalsfouten, maakten dat SSS niet erg veel moeite hoefde te doen om de 1e en de 2e set binnen te slepen.

In de 3e set lieten de dames uit Geesteren zien dat er veel talent en veel potentie in de groep zit. De set werd zwaarbevochten binnengesleept. De 4e set gaf het zelfde beeld weer als de 1e en 2e, met een hoge foutenlast waardoor SSS relatief gemakkelijk de eindoverwinning binnen kon takelen.

Al met al een flinke kater voor de talentvolle dames van Tornado 1. Positief was dat, ondanks de fouten, hetgeen waarop getraind is in de afgelopen periode wel goed uit gevoerd werd. Deze wedstrijd bood genoeg aanknopingspunten om de competitie verder met vertrouwen in te gaan. De eerstvolgende wedstrijd zal in Amsterdam gespeeld worden tegen US 2.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen