Uitglijder van TVC 1, mede door een warrige scheidsrechter

Op een zonovergoten, warm sportcomplex De Grote Moat ontving het eerste elftal van TVC’28 afgelopen zondag tegenstander De Zweef uit Nijverdal.

Naast het feit dat TVC bij lange na niet het niveau haalde van de voorgaande wedstrijden, waren ook dubieuze externe factoren bepalend voor het wedstrijdverloop met als gevolg een 0-3 nederlaag.

Wedstrijdverloop

De eerste helft begon TVC 1 zeer voorzichtig. Het was De Zweef dat het spel mocht maken, TVC 1 beperkte zich voornamelijk tot verdedigen en probeerde met de zogenoemde lange bal snel voor de goal van de tegenstander te komen.

Een enkele keer lukte het de Tubbergse ploeg gevaarlijk te worden via goedlopende combinaties. Zo kwam Maarten Oude Avenhuis net te kort bij een goede pass van Jeffrey Huizinga. Aan de andere kant was De Zweef ook enkele keren gevaarlijk voor het doel van TVC 1.

In de tweede helft hetzelfde beeld. De Zweef maakte het spel, de Tubbergenaren speelden te voorzichtig en met te weinig inzet en durf. Na 10 minuten leek TVC 1 het spel naar zich toe te trekken; er werd meer gecombineerd en dat resulteerde in enkele kleine kansjes van onder andere Sjoerd Oosterik. In de 61e minuut werd uit een corner van De Zweef eerst de lat geraakt, waarna Nick Snellink de bal in het doel werkte: 0-1.

Vervolgens werd de wedstrijd bepaald door een kaartenregen voor de spelers van TVC 1. Resultaat: rood voor Jeffrey Huizinga.

In de 82e werd het wederom uit een corner 0-2. Nadat de bal slecht werd weg gewerkt kon John Damman de opnieuw voor gezette bal vrij inkoppen. Na slordig uitverdedigen werd het in de 88e minuut zelfs 0-3 door Sven Kolman. Hierbij raakte Niek Droste geblesseerd en hij kreeg vervolgens ook nog rood van de in de tweede helft warrig fluitende scheidsrechter.

Komende zondag heeft TVC 1 een uitwedstrijd tegen Germania uit Groesbeek.

TVC 2

In de eerste helft zorgde Roy Alink voor een 1-0 voorsprong. Vlak voor rust kwam Heino 2 op gelijke hoogte, maar Tim Waaijer zorgde een minuut later alsnog voor een 2-1 ruststand. Zijn fraaie boogbal vloog prachtig in de bovenhoek.

In de tweede helft kwam Heino 2 op gelijke hoogte. Gezien de krachtsverhoudingen was een gelijkspel terecht, maar in het laatste kwart van de wedstrijd kreeg TVC 2 de betere kansen. In de slotfase was het wederom Tim Waaijer die het net wist te vinden en daarmee de 3-2 eindstand op het scorebord zette.

Volgende week speelt TVC 2 om 10.00 uur bij Longa 2. Aanstaande dinsdag wordt er om 19.30 uur een oefenwedstrijd (thuis) gespeeld tegen Hulzense Boys 2.

TVC 3

Na een gelijk opgaande eerste helft was het Wiebe Penterman die TVC 3 vlak voor rust over het dode punt hielp met een mooie kopgoal.

In de tweede helft breidde TVC 3 de score uit via Pim Dijkkamp. Hij rondde een splijtende pass van Pim Schepers beheerst over de keeper af. Na de 1-2 van De Lutte 2 was het weer Wiebe Penterman die zijn hoofd trefzeker achter de bal zette. Het slotakkoord was voor de razendsnelle Tom Kempers, die zijn verdediger en de keeper het nakijken gaf en de 1-4 eindstand noteerde.

Volgende week komt De Tukkers 3 op bezoek in Tubbergen. De aftrap is om 11.00 uur.