De Tukkers 1 wint weer en bekert verder

De eerste elftallen van De Tukkers en Bon Boys streden afgelopen donderdagavond om een plek in de volgende ronde van de beker. De zwart-witten wonnen in eigen huis onder het toeziend oog van vele toeschouwers met 2-1.

De ploegen lieten elkaar in de beginfase voetballen vanuit achteruit. Tot kansen leidde dit aan beide kanten niet. Het was De Tukkers 1 dat op voorsprong kwam door een fout in de defensie van de Haaksbergenaren. Joep Egberink was attent en lobde de bal keurig over de doelman: 1-0. Bij de thuisploeg werd even later ook slecht uitverdedigd, maar Sander Kemperink kon het lage schot pareren. De Tukkers 1 had het geluk dat de scheidsrechter een vrije trap die in eigen doel werd gekopt afkeurde wegens duwen. Vlak voor de rust was het alsnog bijna gelijk, maar de bal werd van de lijn gehaald.

Binnen vijf minuten na de rust verdubbelde De Tukkers 1 de voorsprong. In de kluts kreeg Tom Kemperink de bal en legde goed terug op Stijn Boswerger. Hij schoot de bal hard door de benen van de doelman in het doel: 2-0. Na ongeveer een uur spelen scoorde Bon Boys de aansluitingstreffer. Een schot vanaf de linkerkant werd in eerste instantie nog gekeerd door doelman Kemperink. De rebound was voor een speler van Bon Boys die de bal simpel in het doel kopte: 2-1. De gasten hadden daarna het overwicht, maar de verdediging – bestaande uit een paar spelers van het tweede elftal – hield goed stand. In de omschakeling kreeg De Tukkers 1 nog een paar kleine mogelijkheden. De stand bleef echter onveranderd waardoor de Albergenaren een ronde verder bekeren.

Zondag 30 oktober staat de eerstvolgende competitiewedstrijd op het programma. De Tukkers 1 treft dan om 14.00 uur in Glanerbrug voetbalvereniging Eilermark.