STEVO 1 krijgt het verdiende loon naar (heel hard) werken

Voor de tweede keer dit seizoen moest titelkandidaat Rohda Raalte het afleggen tegen het eerste elftal van STEVO. Op de Peuverweide waren de mannen van trainer/coach Jeroen Kiepman gisteren met 2-1 te sterk.

Tim Letteboer en Niels Wigger waren de goudhaantjes bij STEVO 1. In Raalte won de ploeg eerder deze competitie al met 2-3.

Rohda mag dan over een uitstekende ploeg bezitten, STEVO 1 deed niet onder op het hoofdveld van de Peuverweide. Het zat van meet af goed in de wedstrijd en dat bleef zo gedurende de hele 90 minuten. Klein minpuntje was misschien dat STEVO 1 te slordig met de vele mogelijkheden omging. De keeper van Rohda kon daardoor nog al eens de bal onderscheppen. Dat was in de eerste minuut van de wedstrijd al het geval toen Tim Letteboer zijn bal gekeerd zag. Even daarna uit een corner had STEVO 1 opnieuw de mogelijkheid de wedstrijd open te breken. Uit de scrimmage voor het doel ging de bal uiteindelijk de verkeerde richting op.

STEVO 1 zat er in ieder geval bovenop en Rohda werd geen meter ruimte gegund. De Raaltenaren beten wel van zich af in de beginfase, kregen mogelijkheden, maar keeper Roy Kreuwel stond zijn mannetje en hield zijn doel schoon. Het gevoel langs de kant was goed bij de thuissupporters over het optreden van STEVO 1 in de eerste 15 minuten. Jammer was dan ook dat Roy Damhuis de inleiding gaf tot de 0-1 voor Rohda. De bal van zijn voet werd te zacht teruggespeeld op Stijn Harmelink, waardoor een speler van Rohda de bal simpel onderschepte en ook Roy Kreuwel kansloos liet. Een flinke domper, maar STEVO 1 ging niet bij de pakken neer zitten.

De ijzersterk spelende Niels Wigger en ook Tim Letteboer hadden na de achterstand kansen om de gelijkmaker op de borden te schieten. Steeds stond de keeper van Rohda weer eens op de goede plek. Ook de aanvallers van Rohda lieten zich aan de andere kant gevaarlijk zien in dit vermakelijke duel. Gescoord werd er niet meer en bij rust was het nog steeds 0-1 voor de Raaltenaren.

In de tweede helft was er nog meer te genieten voor het publiek dan in de eerste 45 minuten. STEVO 1 begon opnieuw fel en met vertrouwen aan het duel. Eerste kans na rust was wel voor Rohda, dat de bal in het zijnet zag belanden. Niels Wigger zag even daarna zijn inzet weer eens verpesten door de keeper van de gasten. STEVO 1 vocht voor elke meter en het gevoel bekroop je dat de gelijkmaker er aan zat te komen.

Tim Letteboer speelde misschien wel de beste wedstrijd tot vandaag bij STEVO 1 en zette de partijen op 1-1. Schuin voor doel liet hij de doelman van Rohda in de verre hoek kansloos. Een mooi pass van Stefan Steggink ging hieraan vooraf.

Toch was er met geen mogelijkheid te zeggen wie als overwinnaar uit de strijd zou komen, omdat Rohda natuurlijk geen verkeerde ploeg was en STEVO 1 tot een uiterste inspanning dreef. De kopbal van Tim Letteboer net over en vlak daarna de bal over de keeper door Niels Wigger waren tekenen dat het misschien wel eens goed zou kunnen aflopen deze middag. Bijna waren die tekenen teniet gedaan toen Roy Kreuwel in de fout leek te gaan bij een lange bal. Het liep gelukkig goed af en STEVO 1 denderde door en wilde evenals Rohda de volle winst.

Die leek er voor STEVO 1 in de 86e minuut te komen toen de bal al voorbij de keeper van de Raaltenaren was. Roy Wigger wilde om de doelman heen om het laatste zetje te geven in het doel. De sluitpost bedacht zich niet en haalde Roy Wigger onreglementair onderuit buiten de zestien meter. Rood was de enige juiste beslissing van de goed leidende scheidsrechter. Mineur bij de supporters en spelers van STEVO 1, dat een zeker doelpunt in rook zagen opgaan. Een vrije trap was wat STEVO 1 eraan overhield. Niels Wigger, de specialist voor dit soort acties, deed wat misschien wel niet meer verwacht werd. Hij schoot de bal via een speler van Rohda in het doel. De Peuverweide ontplofte en bracht STEVO 1 alsnog de 2-1 winst. Hele kostbare punten die met ontzettend hard werken en toch ook goed voetbal werden binnengehaald. Het carnavalsgedruis mag nuĀ  in Geesteren gerust los barsten. De STEVO 1 selectie verdiend het na dit geweldige optreden om zich volgend weekeinde voor een paar dagen even helemaal te laten gaan.