Vasse 1 incasseert ongenadig pak slaag

Het eerste elftal van SV Vasse heeft in het begin van deze competitie al te maken met vele blessures. Afgelopen zondag kwamen daar o.a. doelman Remco Bolscher en Rob Tijkorte nog bij, dus was de spoeling wederom dun voor trainer/coach Bert Stokkingreef.

De wedstrijdbespreking werd gehouden in huize Stokkingreef te Almelo onder het genot van tomaten- en groentesoep. Vorige week traden de jongens al aan in een nieuw tenue, daar kwam nog eens bij dat hoofdsponsor Egberts Rubber uit Almelo de hoofdmacht van Vasse ook nog een compleet nieuw uit-tenue schonk, waarvoor onze hartelijke dank. In dit bordeaux tricot met zwarte sokken traden de jongens uit Vasse deze zondag aan tegen de eveneens gepromoveerde SV Almelo. Rick Lansink stond vandaag in het doel en dat was ten opzichte van vorige week ook de enige wijziging.
Almelo begon fel aan de wedstrijd en probeerde zo snel mogelijk een doelpunt te forceren. Vooraf was dit eigenlijk het plan van Vasse 1, maar dit was vandaag niet in deze wedstrijd terug te zien. De wedstrijd was nog maar enkele 10 minuten oud toen de spits van Almelo simpel werd ingespeeld. Hij draaide van zijn directe tegenstander Chiel Veer weg en scoorde de 1-0 in de lange hoek voor Almelo. Vasse probeerde met wel wat aanvallen een gelijkmaker te forceren maar het was vandaag weer niet doortastend genoeg, tien minuten voor rust werd een bal vanaf de linkerkant voorgezet, doelman Lansink had de bal niet vast en de spits van Almelo kreeg de bal op zijn achterhoofd en de stand werd 2-0 en dat was ook tevens de ruststand.
In de rust werd er genoeg gezegd tegen elkaar en afspraken gemaakt maar zoals al zo vaak dit seizoen was er op het veld niks van terug gezien. Direct na rust kreeg Almelo de kans op 3-0 maar Vasse bleef nog in de wedstrijd. Niet veel later kreeg Daan de kans op de aansluitingstreffer maar de keeper was een sta in de weg en in de rebound ging de bal net naast. Het leek even dat Vasse 1 terug in de wedstrijd kwam want het kreeg een paar goede kansen, maar het zat qua scoren nog niet mee. Het was Almelo dat de kansen deze middag wel benutte want niet veel later stond 3-0 op het scorebord. Almelo ging door en kon met alle gemakzucht uitlopen naar 6-0. Waar de Vassenaren vorig jaar bekend stonden om het stugge voetbal was hier vandaag niets van terug te zien en dat mogen de jongens zichzelf aanrekenen, want met zo’n inzet en passie wordt je het lelijke eendje van de 4e klasse.
Om het tij te kunnen keren moet er aanstaande zondag uit een heel ander vat worden getapt, want de volgende tegenstander is een weerzien met de sportvereniging Enter, waartegen het laatst werd uitgekomen in het seizoen 2002-2003. Sinds die tijd heeft de ploeg zich een stabiele vierdeklasser getoond met af en toe kortstondige oplevingen, waarbij het behaalde kampioenschap van 2006 direct weer werd gevolgd door een degradatie. Onder leiding van de huidige trainer/coach Henk Mennegat, gepokt en gemazeld in vooral het zaterdagvoetbal, werd de lopende competitie begonnen met 2 knappe uitoverwinningen gevolgd door een drietal gelijke spelen. Een stugge tegenstander dus die zich niet zomaar gewonnen geeft.