Gemeente erg trots op Soweco en haar medewerkers

Foto: Gemeente Tubbergen

Ondanks de economische crisis en de veranderende regelgeving, heeft Soweco het hoofd boven water weten te houden. Dat vervult het college van Tubbergen met trots. Het bedrijf is gekort door het Rijk en moest daarom flink reorganiseren.

Desondanks bleef het bedrijf op bijzonder menselijke wijze opereren met de SW medewerkers en heeft ondanks de kortingen, toch een positief operationeel resultaat behaald door op kosten te besparen en omzet te laten groeien met een arbeidsbeperkte doelgroep. Dit laat de gemeente Tubbergen weten.

Daarmee is Soweco de belangrijkste partner voor de gemeente Tubbergen in het terugdringen van het subsidieverlies dat gemeenten hebben door de steeds verder teruglopende rijkssubsidie voor WSW die gemeenten ontvangen. “Het oplopende tekort baart zorgen, laat dat duidelijk zijn”, zegt wethouder Roy de Witte. “Maar de oplossing zit hem juist in het goed gebruik maken van de kwaliteiten en capaciteiten van onze SW mensen, de expertise van Soweco en de betrokkenheid van ons bedrijfsleven.”

Diverse benchmarks met andere sociale werkbedrijven laten zien dat Soweco in de top van dit segment meedoet. “Hierbij moet je denken aan zaken als een hoge opbrengst per medewerker met relatief weinig professionele begeleiding, zeer beperkte overhead en hoge deelname in detachering binnen het bedrijfsleven”, aldus de wethouder.

Soweco voert in de gemeente Tubbergen het groenonderhoud uit, doet de gladheidsbestrijding en begeleidt mensen in de WWB met een afstand tot de arbeidsmarkt op weg naar werk. Dit is een breed scala aan opdrachten die Soweco tot grote tevredenheid van de gemeente uitvoert. “Het is prachtig om te zien dat SW-medewerkers zulke hoge kwaliteit werk kunnen neerzetten tegen markt-concurrerende tarieven. Dat is de meerwaarde van de geweldige inzet van de mensen en de goede bedrijfsvoering en begeleiding van Soweco. Dat is iets waar wij met recht trots op kunnen zijn”, besluit wethouder De Witte.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen