Reutum 1 verliest van stug DSVD

Het eerste elftal van VV Reutum heeft vanmiddag met 4-2 verloren bij directe concurrent DSVD; een zure nederlaag voor de ploeg van Michael Dikken gezien het feit dat er meer in had gezeten.

Na een vroege 2-0 achterstand kwam Reutum 1 nog goed terug en verdiende het wel de gelijkmaker, maar was het DSVD dat aan het langste eind trok.

Dat DSVD goed in de lucht is, was uiteraard ook bij Reutum 1 bekend. Het was dan ook alle hens aan dek toen DSVD een corner kreeg. De Deurningers hadden een slimme variant in huis waarmee ze Reutum 1 over de grond verrasten. Een inlopende speler maakte met een goed schot de openingstreffer.

Nog geen twee minuten later scoorde dezelfde speler opnieuw. Een voorzet bij de eerste paal werd knap binnengeschoten. Zo stond Reutum na nog geen twintig minuten spelen op een 2-0 achterstand.

Reutum 1 pakte hierna het initiatief en legde bij vlagen een goed spel op de mat. Vlak voor rust maakte Reutum 1 de aansluitingstreffer. Een voorzet van Jord van der Aa werd binnen getikt door Ron Brunninkhuis. Even later stond DSVD met tien man op het veld nadat de aanvoerder van de thuisploeg een trappende beweging maakte.

Na rust probeerde Reutum 1 de man-meer-situatie uit te spelen. Het was echter DSVD dat scoorde uit opnieuw een corner. Reutum 1 bleef wel voetballen en maakte al snel weer de 3-2 via Stijn Slaghekke. Het had hierna moeite om door de verdediging van DSVD te komen en de 3-3 te maken.

Naarmate de tijd vorderde nam Reutum 1 meer risico’s en zo kon DSVD ook enkele malen gevaarlijk worden voor het doel van Kevin Tulk. De lat bracht eenmaal redding en een speler van DSVD wist voor open doel hoog over te schieten.

Vlak voor tijd kwam DSVD alsnog op 4-2 en was het verzet van Reutum 1 gebroken. Hierdoor kon het helaas geen punten meenemen uit Deurningen.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Twenthe op het programma. De club uit Goor staat op een gelijk aantal punten als Reutum 1, dus het is zaak om de punten in eigen huis te houden. Hopelijk kan de ploeg dan ook weer genieten van de fanatieke steun van het publiek.