Reutum 1 heeft geen kind aan LSV: 0-7

Het eerste elftal van VV Reutum heeft vanmiddag uit in Lonneker met 0-7 weten te winnen van LSV.

De tweede helft liep de score snel op en was er geen vuiltje aan de lucht voor Reutum. Reutum 1 startte de wedstrijd met Wout Slaghekke op ‘6’ in verband met een blessure voor Ramon Eerdman. Hierdoor mocht Jan Aarnink weer zijn opwachting maken op de backpositie in de basis.

LSV begon de wedstrijd voortvarend. In het begin had de spits als direct een goede actie en hij schoot hard tegen de paal. Enkele minuten later was Stijn Slaghekke met een kopbal dichtbij, maar hij kopte in de handen van de keeper.

Naarmate de wedstrijd vorderde nam Reutum 1 meer het heft in handen. Het liet redelijk goed de bal gaan maar grote kansen werden er niet gecreëerd. Vlak voor rust kwam dan toch de verdiende voorsprong. Een corner van Sam Holsink belandde bij Wout Mensink en hij werkte de bal in het doel. Maar kort daarna kreeg LSV een uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen. Gelukkig wist keeper Kevin Tulk uitstekend redding te brengen. Zo ging Reutum 1 met een voorsprong de rust in.

In de tweede helft wist Reutum 1 de wedstrijd in korte tijd naar zich toe te trekken. Stijn was succesvol na miscommunicatie in de verdediging van LSV en bracht Reutum 1 op een 0-2 voorsprong. Kort daarna was het Ron Brunninkhuis die geluk had met de wind en zijn bal binnen zag vliegen.

Enkele minuten later maakte Ron zijn tweede van de middag. Een mooie bal belandde bij de tweede paal in het doel. Na nog geen uur spelen was hierdoor de wedstrijd gespeeld.

Reutum 1 verslapte niet en liet de score nog verder oplopen. Sam wist te scoren nadat Mark Morskieft na een goede actie de bal breed legde.

In de slotfase wist Stijn nog tweemaal het doel te treffen. Eerst schoof hij de bal goed binnen na een individuele actie en even later kreeg hij een prima voorzet na een goede actie van invaller Casper Kuipers. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een 0-7 overwinning voor Reutum.

Volgende week staat de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft op het programma. Thuis wordt er dan aangetreden tegen Avanti. Hopelijk kunnen de Reutummers dan hun goede serie een vervolg geven. Om 14:00 uur wordt er afgetrapt