Festiball 2021 gaat grotendeels door zoals gepland

Foto: Festiball

“Eerst een behoorlijke domper, maar iedereen is nu gezellig bezig”, beschrijft organisator Mark Oude Luttikhuis van het sport- en muziekevenement Festiball vrijdagavond de sfeer na het vernemen van aangescherpte coronamaatregelen door de rijksoverheid.

Het was nogal spannend door alle onzekerheid rondom de al eerder uitgelekte maatregelen, maar gedurende de avond kon de gemeente alsnog het verlossende woord geven. “Vanavond, dus op de vrijdag, mag in elk geval alles doorgaan. De muziek mag aanblijven tot half twee. De maatregelen gaan namelijk pas zaterdagochtend om zes uur in”, verheldert Oude Luttikhuis. “Alleen op zaterdag gaat de feestavond niet door, da’s eigenlijk het enige.”

De toernooien kunnen eveneens het hele weekend doorgaan, ook voor alle aangemelde teams. “We hebben genoeg ruimte op ons terrein, dus het aantal mensen dat we toelaten was geen enkel probleem. Daar is iedereen natuurlijk erg benieuwd naar, dat snap ik”, zegt Oude Luttikhuis tussen de bedrijven door. Lachend: “Mijn telefoon blijft maar rinkelen.”

Dossier: Corona
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen