Recordaantal wagens tijdens Geesterse carnavalsoptocht

Foto:

Aanstaande zondag 2 maart om 11.11 uur klinkt het startsein voor de bonte stoet met grote wagens, kleine wagens en loopgroepen. Dit (jubileum)jaar is een record van het aantal inschrijvingen voor wagens verbroken. Er zullen maarliefst 10 grote en meer dan 30 middelgrote carnavalswagens deelnemen aan de optocht. “In totaal zijn er momenteel 43 aanmeldingen binnen”, vertelt een trotse Leon Oosterik namens de optochtcommissie “daarom is inschrijven via de site niet meer mogelijk”.De jury staat ook dit jaar voor een moeilijke taak om een waardeoordeel te geven over al dat moois. Oosterik: “Maar met een vooraf ingevulde deelnemerslijst en 19 juryleden, verdeeld over 5 categorieën, zal iedereen goed worden beoordeeld.”

De prijzenpot is in dit jubileumjaar met €750 substantieel verhoogd tot een totaal van €5.500. De 1e prijs bij de grote wagens is €1.000, maar ook de daaropvolgende prijzen zijn zeker niet kinderachtig met €650, €425, € 300 en €200 voor respectievelijk de 2e, 3e, 4e en 5e prijs.

Bij de grote wagens zijn 12 prijzen te verdelen. Elke categorie kent minimaal 11 prijzen. De eerste prijs bij de kleine wagens is €350 en bij de loopgroepen is dit €275.

De optochtcommissie van carnavalsvereniging de Papsleef’n is dan ook erg tevreden dat er dit jaar weer het vertrouwen is van alle deelnemers en zullen er daarom samen met hen alles aan doen om de vele toeschouwers een zeer geslaagde optocht te bezorgen.

confetti

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen