‘Vasse en omstreken loopt uit voor opening Eschhoes’

Foto:

Eindelijk is het dan zover, de opening van het nieuwe Eschhoes in Vasse. Gebouwd door en voor de gemeenschap. Op zaterdag 5 april is de officiĆ«le opening.De openingshandeling wordt verricht door ‘opperbouwmeester’ Gerard Braakhuis. Rondom dit officiĆ«le moment, komende zaterdag om 14.30 uur, zijn een aantal activiteiten gepland waarbij eenieder welkom is.

Kinderen
Komende vrijdag is er een feestmiddag voor kinderen uit groep 5 t/m 8 van de Mariaschool. Voor de allerjongsten, waaronder groepen 1 t/m 4 van de basisschool, verzorgt SKIK op zaterdag de opvang en een feestelijke middag.

Namen vereeuwigen
Na de openingsceremonie op zaterdag 5 april is er tijdens een open huis de gelegenheid om het nieuwe Eschhoes, kinderopvang SKIK en de Mariaschool te bezichtigen. Alle vrijwilligers, die bij de bouw of anderszins hebben geholpen, kunnen op dat moment hun naam laten graveren in een boomstronk. Later wordt dit geheel als kunstwerk opgehangen in de welkomsthal van het Eschhoes.
Expositie
Op de bovenverdieping heeft de Heemkundevereniging samen met Het Oversticht een expositie ingericht over de vondsten van de opgravingen, welke in 1964 te Hezingen zijn verricht. Tevens zijn er foto’s te zien van het archeologisch onderzoek op nieuwbouwplan de Steenbrei, van vorig jaar.
Tonny Rolefes neemt aanstaande zaterdag de rol van ceremoniemeester op zich. ’s Avonds vanaf 20.30 uur verzorgt ‘Fluitje van een Cent’ geheel belangeloos voor een muzikale noot in de kantine en aansluitende feesttent.
Zondag 6 april
Vanaf 13.00 uur geeft volleybalvereniging De Eschstars een clinic aan jongens en meisjes in leeftijd van 10 t/m 16 jaar. Om 14.30 uur speelt het eerste damesteam van de lokale club een demonstratiewedstrijd tegen eredivisionist Set-Up’65 uit Ootmarsum. Gedurende de gehele middag (13.00 t/m 17.00 uur) is de expositie van de Heemkunde te bezoeken.
11855164238847910912511370800124n
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen