Kippenhouder zet deuren een dagje open

Foto:

Pluimveehouderij Hannink in Manderveen, gevestigd aan de Bloomsweg, opent op Tweede Paasdag haar deuren voor het publiek. “Tijdens deze open dag is iedereen tussen 10.00 en 17.00 uur welkom om een kijkje te komen nemen in ons pluimveebedrijf. Zo kan je met eigen ogen zien hoe de kippen gehouden worden, wat ze eten en hoe ze verzorgd worden”, legt Paul Hannink uit. De pluimveehouder vertelt op die dag graag alles over zijn bedrijf en de dagelijkse bezigheden.In 2008 is op initiatief van een groep vleeskuikenhouders de campagne Kip.Kiplekker in het leven geroepen. Doel ervan is het maatschappelijk draagvlak voor de pluimveesector te vergroten. Via het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) zijn sinds de oprichting heel veel activiteiten ontwikkeld om dit doel te ondersteunen.

De Nederlandse pluimveehouder staat bekend in binnen- en buitenland vanwege zijn vakkennis en de hoge kwaliteit van zijn producten. Als specialist in zijn vak houdt hij zich dagelijks bezig met belangrijke zaken als kwaliteit, logistiek en veiligheid – zowel voor mens en dier als voor milieu. Het gezond en dierwaardig houden van zijn kippen staat daarbij centraal. Want de professionele pluimveehouder van vandaag weet als geen ander: gezonde dieren zijn de beste garantie voor veilig vlees en een tevreden consument.

Stichting Kip.Kiplekker, dat de landelijke open dag organiseert, wil het publiek graag kennis laten maken met de pluimveesector en in het bijzonder met de pluimveehouder bij hun in de buurt. Door de pluimveesector op deze manier open te stellen, biedt de organisatie de consument de mogelijkheid zélf een kijkje achter de schermen te nemen.

Stichting Kip.Kiplekker
Doelstelling van de Stichting Kip.Kiplekker is het bevorderen van de dialoog tussen sector en burgers om zo het maatschappelijk draagvlak voor de pluimveesector te verbeteren. Door het geven van informatie en voorlichting wordt inzicht gegeven in de duurzame productiewijze en houderijsystemen van pluimvee met als aandachtspunten kwaliteit, voedselveiligheid, dierenwelzijn, milieu en controle.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen