Acte de présence van Gerco en London tijdens Jumping Schröder Tubbergen

Foto:

Kaartjes, telefoontjes en persoonlijke felicitaties… Tubbergen en omstreken reageerden de afgelopen weken massaal op de komst van het toppaard Glock’s Londen naar de BWG Stables in Tubbergen. Op zaterdagavond 10 mei krijgen al die mensen de mogelijkheid om Glock’s London live te zien. Top-springruiter Gerco Schröder zal zijn paard dan als afsluiting van 4 dagen Jumping Schröder Tubbergen officieel verwelkomen op de stal van hem en zijn broers Wim en Ben.Een mooi en passend slot van het springconcours dat eigenlijk 2 dagen zou duren, maar al snel verlengd werd met nog eens 2 dagen. De reden: de aanmeldingen voor de eerste editie van Jumping Schröder Tubbergen stopten maar niet. En dus staat de BWG Stables in Tubbergen van 7 t/m 10 mei geheel in het teken van het kersverse evenement. “We zijn vorig jaar zomer begonnen”, zegt stalruiter Tom Brinkman, die samen met Jesper Romp een groot deel van de organisatie op zich heeft genomen. “We willen iets heel moois neerzetten.”
 
Gratis paardensport voor iedereen, 4 dagen lang, voor liefhebbers en mensen uit de buurt. Alles op het terrein van de stal aan de Reutummerweg 43 in Tubbergen staat al weken in het teken van het concours. Wim Schröder laat het terrein vast zien: “Daar komt de tent, daar de parkeerplaats en daar de tribune. Onze piste is van gras, dat zie je bijna niet meer, veel vaker ligt er zand.” Ben: “Alles is mooi aan gras, er zit alleen een risico aan vast. Als het extreem weer wordt, zal de ondergrond drassig worden. Maar daar gaan we niet van uit.”
 
Wie komen er allemaal in actie? Grote ruiters als Jeroen Dubbeldam, Gert-Jan Bruggink, Willem Greve, Marc Houtzager en Albert Voorn maken hun opwachting in Tubbergen. “En we doen zelf ook allemaal mee”, zegt Brinkman. Hij doelt daarmee tevens op de 3 broers Schröder en op medeorganisator Jesper Romp. Het spektakel begint woensdag om 09.00 uur met een wedstrijd voor de jonge paarden, donderdag staan de landelijke rubrieken L en M op het programma, vrijdag geven de broers Schröder een clinic en wordt onder meer de Rabobank kleine GP verreden (ZZ).
 
Ook zaterdag is een dag vol actie. Voor de kinderen wordt een speciale middag georganiseerd door Kinderopvang De Boerderij, terwijl de ouders zich kunnen vermaken in het strodorp en bij de vele standjes. In de piste wordt volle bak gereden, eerst de Z en ZZ en ’s avonds de Nijboer Interieur Grote Prijs van Tubbergen. Tussen de Grote Prijs en de barrage wordt afscheid genomen van oud-toppaarden Geneve, Montreal en Monaco, die in Tubbergen verder van hun pensioen gaan genieten. Na de prijsuitreiking is het dan de beurt aan het beste paard van stal… Glock’s  London.
 
Programma
Woensdag: concours voor 4- en 5-jarigen (09.00 uur – 20.00 uur)
Donderdag: landelijke rubrieken L en M (09.00 uur en 20.00 uur)
Vrijdag: landelijke rubrieken M en Z (vanaf 09.00 uur). Clinic van de broers Schröder (17.00 – 18.00 uur), Rabobank kleine Grote Prijs ZZ (vanaf 18.00 uur). Aansluitend is er een DJ.
Zaterdag: rubrieken Z en ZZ (vanaf 09.00 uur), kindermiddag (vanaf 14.00 uur), Nijboer Interieur Grote Prijs van Tubbergen 1.40 meter (vanaf 18.00 uur), met afscheid gepensioneerde paarden. Aansluitend verwelkoming van Glock’s Londen. Het concours wordt afgesloten met livemuziek en een DJ.

De toegang is op alle dagen gratis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen