Braziliaans tintje aan Volksfeesten Langeveen/Bruinehaar

Foto:

Van vrijdag 23 t/m zondag 25 mei knalt het weer in en rond de feesttent op het terrein op de hoek Hardenbergerweg/Vasserdijk te Langeveen, waar het ook dat hele weekend kermis is. Het bestuur van de Stichting Volksfeesten Langeveen/Bruinehaar zorgt dan voor een vol en afwisselend programma voor jong en oud, dat grotendeels in het teken staat van het WK Voetbal in Brazilië.Een competitie tussen de wijken gedurende het hele weekend is tijdens de vorige editie van de Volksfeesten Langeveen-Bruinehaar goed ontvangen, dus wordt deze insteek ook dit jaar voortgezet. Door als wijk deel te nemen aan de playbackshow op vrijdagavond, de zeskamp op zondagmiddag en een heerlijk Braziliaans gerecht te bereiden en aan de vakkundige jury voor te zetten op zondag, maken de deelnemende wijken kans op een compleet verzorgde buurtbarbecue. Het WK voetbalthema zal ook tijdens de zeskamp voor de basisschooljeugd op zaterdagmiddag terugkomen.

Kofferbakverkoop
Naast de spelletjes op zaterdagmorgen voor de kinderen in de feesttent, worden om 11.00 uur de ballonnen opgelaten voor de ballonwedstrijd. Deelnemers wordt gevraagd op tijd naar de feesttent te komen om een kaartje voor de ballonwedstrijd in te vullen. Terug van weggeweest is de kofferbakverkoop op zaterdagmorgen. Zolder net opgeruimd en een kofferbak vol verkoopbare spullen verzameld? Deelnemers kunnen zich opgeven bij Henry Waaijer (tel. 06- 53488556) van 18 t/m 22 mei tussen 18.00 en 19.00 uur.

Zaterdagavond barst de Braziliaanse feestavond los. DJ Erik zal de feestvierders trakteren op muziek met een Braziliaans WK-tintje. De band Undercover uit Geesteren verzorgt de livemuziek. Gedurende het weekend wordt geen entree gevraagd. Wel wordt bij binnenkomst van de tent met polsbandjes gewerkt in verband met handhaving van het alcoholbeleid. Het is dus nodig om een legitimatiebewijs mee te nemen.

W(ij)K Voetbalgames
Zondag is vanaf 12.00 uur de start voor de fietspuzzeltocht. Bij terugkomst op het feestterrein beginnen de W(ij)K Voetbalgames. Ook is er een demonstratie van radiografisch bestuurbare crossauto’s en kunnen de kinderen zich laten schminken. Als alle punten aan het eind van de middag bij elkaar zijn opgeteld zal bekend worden gemaakt welke wijk mag gaan genieten van de Braziliaanse barbecue.

Wandeldriedaagse
Op dinsdagavond 20 mei om 18.00 uur start voorafgaand aan het feestweekend de Wandeldriedaagse. De wandelaars kunnen kiezen uit 3 verschillende afstanden (2,5/5/10 kilometer). Starttijd voor de Wandeldriedaagse is op dinsdag- en woensdagavond om 18.00 uur. Voor de 10 kilometer op donderdagavond 22 mei zal de start om 17.00 uur zijn. Op deze laatste avond van de Wandeldriedaagse kan men na de uitreiking van de herinneringsmedailles aanschuiven bij de jaarlijkse bingo, georganiseerd door de Klootschietvereniging Langeveen.

Wijkvolleybaltoernooi
Tenslotte gaan op zondag 1 juni de verschillende straat- en wijkteams de competitie met elkaar aan tijdens het wijkvolleybaltoernooi op sportpark ’t Schreuder. Dit is ook al jarenlang een vast onderdeel van de Volksfeesten Langeveen/Bruinehaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen