Inschrijving voor Tubbergse Men- en Ruiterdagen van start

Foto:

Ook dit jaar kunnen menners en ruiters tijdens de Tubbergse Paardendagen genieten van 3 prachtig, grotendeels over onverharde wegen, uitgezette tochten door het mooie Tubbergse en Duitse coulisselandschap. Op 5, 6 en 7 augustus wordt namelijk de 6e editie van de Tubbergse Men- en Ruiterdagen gehouden. Dit vaste onderdeel van de Paardendagen wordt elke dag gestart bij Recreatiepark ’n Kaps in Tubbergen.Lange zandpaden, kleine landweggetjes en kronkelige bospaden voeren de deelnemers door bossen, over essen en langs heidevelden. De routes zijn tussen de 25 en 30 kilometer lang en worden onderbroken door een aantal gezellige pleisterplaatsen. Hier kunnen de deelnemers en hun paarden genieten van een welverdiende pauze en zich te goed doen aan een versnapering.

De routes zijn duidelijk met bordjes (blauw/geel) aangegeven. Tevens ontvangt elke deelnemer een routekaart en een routebeschrijving. De deelnemers kunnen bovendien genieten van het overige programma van de Tubbergse Paardendagen, zoals het bekende Schröder Masterclass, een braderie met als thema ‘Paard’, een pony-opstap-dag en nog veel meer.

Starten is mogelijk tussen 09.30 en 11.00 uur.

Pauzes
In de routes zijn dagelijks drie pauzepunten opgenomen. Deze zijn als volgt:

  • Eerste dag: Landschapsstal Lenferink in Vasse (ochtendstop), Beim Schweinswirt in Halle in Duitsland (lunchstop) en Recreatieverblijf De Roezeberg in Nutter (middagstop)
  • Tweede dag: Herterij Twente in Geesteren (ochtendstop), Café-Restaurant Kampkuiper in Harbrinkhoek (lunchstop) en Camping Hekke Noa in Albergen (middagstop).
  • Derde dag: Café-Restaurant De Witte Hoeve in Nutter (ochtendstop), Camping Hoeve Springendal in Nutter (lunchstop) en Hotel-Restaurant Tante Sien in Vasse (middagstop).

Met de keuze voor deze pauzepunten is rekening gehouden met ontvangstmogelijkheden voor ruiters, menners, paarden en koetsen. Tijdens de lunchstop kan men genieten van de eventueel vooraf bestelde lunch. Ook vindt tijdens deze stop een korte veterinaire controle van het paard plaats.

Kaartjes voor de Schröder Masterclass
De organisatie van de Tubbergse Men- en Ruiterdagen kan de deelnemers kaartjes aanbieden voor de Schröder Masterclass. De tribunes zijn tijdens de Schröder Masterclass altijd uitverkocht, daarom wordt deze service geboden. Elke inschrijver kan maximaal 4 kaartjes à €6 bestellen via het inschrijfformulier op dinsdag. Voor meer informatie en inschrijving zie www.tubbergsemenenruiterdagen.nl.

tpd-men-en-ruiter-foto-cb-250

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen