Schröder Masterclass borduurt voort op gouden formule

Foto: Redactie

Het unieke springconcours waarin de uit Tubbergen afkomstige broers Wim, Ben en Gerco Schröder hun krachten gaan meten met een aantal gerenommeerde springruiters uit de regio zal dit jaar op 5 augustus plaatsvinden. Op deze dinsdagavond vormt dit jaarlijks terugkerende unieke sprinconcours met de welluidende naam Schröder Masterclass letterlijk het hoogtepunt van de Tubbergse Paardendagen.

Het parcours dat de ruiters en amazones tijdens de Schröder Masterclass moeten afleggen bestaat slecht uit 5 hindernissen. Iedere foutloze rit geeft recht op een volgende ronde. Maar na iedere ronde worden de hindernissen een stukje verhoogd. Zodoende vallen deelnemers geleidelijk af en strijden de beste combinaties uiteindelijk om de prijzen in de barrage. Gelet op de eenvoudige spelregels, de goede overzichtelijkheid en de relatief korte tijdsduur van ongeveer 2,5 uur is het wedstrijdverloop prima te volgen voor zowel ‘paardenmensen’ als gewoon publiek.
Aansluitend is er een gezellig feest bij ’t Oale Roadhoes.
Gouden formule
Net als in voorgaande edities komen naast de uit Tubbergen afkomstige broers Wim, Ben en Gerco Schröder ook een aantal andere zeer gerenommeerde springruiters, waaronder oud Olympisch- en Nederlands kampioen Jeroen Dubbeldam en huidig Nederlands kampioen Gert-Jan Bruggink, naar Tubbergen. Ook de winnaar van vorig jaar, Jesse Romp, en de geboren Albergenaar Tom Brinkman, eveneens een discipel van de Schröders, zullen aanwezig zijn. Hiermee wordt de lijn van de afgelopen jaren voortgezet.
Gezien de herinrichting van het Tubbergse centrumplein verandert er wel iets aan de manier waarop het terrein ingevuld gaat worden. “De tribune gaat van zo ongeveer La Cuisine naar het gemeentehuis, waarna het VIP-deel wordt geplaatst. Dat loopt weer ongeveer tot de Grotestraat, dus we volgen eigenlijk gewoon de loop van het plein. Voor de kerk zijn staplaatsen, zoals altijd”, zo geeft mede-organisator Ruud Droste van ’t Oale Roadhoes aan. Hij benadrukt tevens dat het niet veel groter is dan voorheen. “We willen diezelfde intieme sfeer graag bewaken. Op de zittribune kunnen dit jaar misschien zo’n 50 mensen meer. Dat is het wel. En de plek voor de prominenten is wat groter, dat ook.”
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen