Startschot van Grensland Marathon door ex-veldrijder Maarten Nijland

Foto:

Het is hartje zomer en de meeste mensen zullen nu nog niet aan mountainbiken denken. Behalve dan de echte ‘die hards’, de liefhebbers die zich altijd graag willen warmdraaien. Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen kunnen zij, en bovendien eigenlijk alle wielerliefhebbers, op 7 september aanstaande meedoen aan de adembenemende Grensland Marathon. Decor is het Nederlands-Duitse grensgebied, daar waar Tubbergen en Duitse evenknie Uelsen elkaar de hand reiken.Zondag 7 september is het weer zover, dan wordt voor de 9e keer de Grensland mountainbike marathon verreden, adembenemende tocht voor ATB-ers die ultiem aan de bak willen. De deelnemers kunnen kiezen uit 75 km of de 110 km afstand.

Het evenement is een co-productie van de Wielertoerclub Tubbergen en Radfahrverein Olympia Uelsen en wordt georganiseerd onder auspiciën van de Nederlandse en Duitse wielerbond. Ook overheden, grondeigenaren en natuurbeschermingorganisaties hebben hun medewerking verleend. Euregio, de organisatie ter bevordering van de Duits-Nederlandse betrekkingen, sponsort het wielerspektakel.

Geen wedstrijd
De marathon vindt plaats in een prachtig natuurgebied en voor
instandhouding van het gebied wordt een deel van het inschrijfgeld
afgestaan aan ‘Support for Nature’. De marathon heeft niet het karakter
van een wedstrijd, de organisatie heeft bewust gekozen voor een formule
waarbij het recreatieve element voorop staat. Iedereen van jong tot oud
kan meedoen en de marathon in eigen tempo uitrijden.

Gratis massage
De route gaat over Nederlands-Duits grensgebied, met donkere bossen, heidevelden, rulle zandwegen, single tracks en vooral vele hoogte meters en beklimmingen. Te midden van natuurgebieden als Springendal, Tutenberg, Wilsumerberg en Lönsberg. Onderweg zijn meerdere posten voor verzorging en technische ondersteuning ingericht. Voor de vermoeide spieren is er na afloop gratis massage aanwezig.

Details
De NTFU heeft deze marathon een 2-sterren kwalificatie gegeven. Er kan gestart worden op tussen 08.30 en 10.00 uur. Het startschot voor de massastart om 08.30 uur wordt gegeven door ex-veldrijder Maarten Nijland. Start en finish is het Overheempark ’n Kaps (Tibsweg 2 te Tubbergen). Inschrijven kan op de dag zelf vanaf 08.00 uur bij de start, waar ook scan & go mogelijk is.

Inschrijfgeld is €9 en voor NTFU-leden €7. Natuurlijk kunnen deelnemers na afloop hun fiets afspuiten en is er gelegenheid om te gaan douchen. Voor meer info zie www.grenslandmarathon.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen