Gemeente ‘dumpt’ 2 spoorloos verdwenen inwoners

Klant Contact Centrum (KCC) gemeente Tubbergen
Klant Contact Centrum (KCC) gemeente Tubbergen
Foto: Redactie

De gemeente Tubbergen heeft 2 met de noorderzon vertrokken inwoners uit het basisregister, een personenlijst waarin alle burgers zijn opgenomen, gewist.

Als iemand niet meer woont op het adres waar hij/zij is geregistreerd, kan het college van burgemeester en wethouders op grond van de wet basisregistratie personen deze persoon besluiten uit te schrijven als zijnde ‘vertrokken uit Nederland’. Een dergelijke uitschrijving kan tot gevolg hebben dat men geen documenten (reisdocumenten, rijbewijs) meer kan aanvragen. Ook huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderbijslag of andere vorm van een uitkering of financiële ondersteuning, kunnen worden stopgezet. Daarnaast kan het gevolgen hebben voor de opbouw van AOW.

Voor 2 inwoners, met een woonadres in de kern Fleringen dan wel Tubbergen, geldt dat ze vorige week zijn uitgeschreven. De gemeente weet niet waar ze op dit moment verblijven. Het is onbekend of ze tevens als vermist zijn opgegeven bij de politie.

Bezwaar

Voordat burgemeester en wethouders iemand uitschrijven, maken zij hun voornemen daartoe bekend. Belanghebbenden kunnen dan gedurende 4 weken na die bekendmaking hun zienswijze indienen bij burgemeester en wethouders. Dat kan schriftelijk of mondeling via het Klant Contact Centrum, ofwel het voormalige burgerzaken, op het gemeentehuis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen