CDA legt bedrijfsbezoeken af in Albergen en Harbrinkhoek

Vandaag heeft CDA Tubbergen een bedrijfsbezoek gebracht aan de Boderie in Albergen en VSO de Brug, locatie Noordergraafsingel in Harbrinkhoek.

Het vakantieseizoen is weer gestart. Voor de familie Lansink, eigenaar van FarmCamp de Boderie in Albergen, is een drukke periode aangebroken. In de gemeente Tubbergen en Overijssel is deze camping de enige in zijn soort. CDA Tubbergen mocht een kijkje nemen achter de schermen. De kippenboerderij is gecombineerd met het luxe kamperen, de Bedstay appartementen, een boerderijwinkel en een klein restaurant waar zoon Joris samen met zijn moeder heerlijke gerechten bereiden. Ook het produceren van de scharrelroom is een bekend product waar Thea uren per week druk mee is.

Kamperen op de boerderij in een luxe tent, van vele gemakken voorzien en ‘last but not least’ dichtbij de natuur. Gerrit Lansink neemt zijn jonge kampeerders mee in de beleving van de kippenwereld. De jongste gasten mogen helpen op de boerderij; de eitjes mogen ze rapen, stempelen en inpakken en de overige dieren mogen ze verzorgen en knuffelen.
De gast wordt van harte ontvangen, met de Twentse gemoedelijkheid. Niets moet, maar alles mag.

VSO de Brug

Aansluitend werd VSO de Brug, locatie Noordergraafsingel bezocht. Dit is een school in het voortgezet onderwijs voor jongeren die een specifieke begeleiding nodig hebben om hun talenten te kunnen ontwikkelen. De Noordergraafsingel is een opleidingslocatie voor dier- en groen. Rondom de boerderij van de familie Sand is veel veranderd. Alles is zo ingericht dat de jongeren zich de hele dag kunnen vermaken met het verzorgen van het vee, het kweken van de planten. Onder begeleiding leren, met name de jongens, het bedienen van de bermmaaiers, grasmaaiers en motorzagen. Sinds vorig jaar zet VSO de Brug zich in voor het onderhoud van de natuurlijke Speelberg in Harbrinkhoek. Burgerparticipatie is ook op deze locatie van essentieel belang. Gedreven begeleiders zorgen ervoor dat de talenten ontwikkeld en uitgedaagd worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen