“Voor kinderen moet er altijd een luisterend oor zijn”

Foto: Hilde Berning-Everlo

Onlangs heeft de Kindertelefoon de noodklok geluid over haar voortbestaan. Hetzelfde geldt voor de stichting Sensoor en stichting Advies- en Klachtenbureau Jeugdzorg (AKJ).

De organisaties zijn bang in de financiƫle problemen te komen nu ze met alle 388 gemeenten apart moeten onderhandelen over de betaling voor de diensten. Vanwege hun dringende oproep heeft Hilde Berning-Everlo (CDA) tijdens de afgelopen raadsvergadering haar zorgen geuit.

In het verleden betaalde de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) genoemde organisaties ineens namens alle gemeenten, maar deze landelijke instantie stopt daar met ingang van 1 januari 2018 mee. De VNG doet dit, omdat gemeenten sinds kort verantwoordelijk zijn voor jeugdzorg en daarmee ook voor de Kindertelefoon. Het CDA-lid heeft daarom het college van B&W gevraagd of het voor 1 juni een overeenkomst wil sluiten met de Kindertelefoon. “Voor het CDA Tubbergen staat voorop dat er voor kinderen die anoniem hun verhaal kwijt willen altijd een luisterend oor moet zijn”, aldus Berning-Everlo.

Het college gaf aan de zorgen van de CDA-fractie te delen en heeft besloten om voor 1 juni gedurende een periode van 4 jaar overeenkomsten te sluiten met de Kindertelefoon, het AKJ en Sensoor.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen