Tubbergenaren mogen asbest gratis inleveren bij de gemeente

Foto: Redactie

Inwoners van de gemeente Tubbergen moeten opschieten met het weghalen van asbest dat nu nog op hun daken en in de huizen verwerkt zit. De gemeente Tubbergen gaat dit meer promoten om zodoende de gestelde doelen voor de komende jaren te halen.

Het Rijk wil in 2024 een algeheel asbestverbod invoeren.Hierdoor moeten alle asbesthoudende daken gesaneerd worden, zowel particulier als bij bedrijven. In Overijssel schiet dit al goed op, maar er is nog winst te behalen.

Met een bewustwordingscampagne moet de sanering gestimuleerd worden. Tegelijk wordt het voor particulieren een jaar lang gratis om asbest (maximaal 35 m2) in te brengen naar het afvalbrengpunt in Tubbergen, met ingang van 1 september aanstaande.

Inventarisatie

De provincie heeft voor de gemeenten in Overijssel een asbestinventarisatie uitgevoerd op alle bedrijventerreinen en bij de agrariërs in het buitengebied. Uit deze resultaten blijkt, dat er op de bedrijventerreinen in Tubbergen circa 8000 m2 asbest aanwezig is. Op de agrarische bebouwing is nog zelfs circa 56 hectare aanwezig.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen