Gewonde of gevonden (huis)dieren voortaan naar de Dierenbescherming

Sinds dit jaar hebben gemeente Tubbergen en gemeente Dinkelland de uitvoering van de wettelijke taken op gebied van dierennoodhulp en dierenwelzijn aan de Dierenbescherming uitbesteed. Eerder was hiervoor het asiel de Crull in Den Ham verantwoordelijk.

Vandaag vond de officiële ondertekening van het contract – voor onbepaalde tijd – plaats bij dierenopvang ’t Noordbroek in aanwezigheid van de wethouder voor dierenwelzijn van Dinkelland, Ilse Duursma, regiomanager Joyce Schorren van de Dierenbescherming en de twee betreffende dierenambulances uit Twente en Almelo. Burgemeester Wilmien Haverkamp-Wenker was verhinderd.

De nieuwe overeenkomst betekent dat de Dierenbescherming o.a. zorg zal dragen voor het vervoer van gewonde of gevonden dieren uit de gemeente Dinkelland en Tubbergen. De dieren gaan voor de verzorging naar het dierenopvangcentrum in Almelo, een asiel dat als een van de eersten in Nederland het Keurmerk Opvang behaalde. Daar wordt ervoor gezorgd dat de dieren opknappen en weer bemiddelbaar zijn voor een nieuw thuis. “Los van de professionaliteit van de Dierenbescherming is het ook fijn dat als mensen in onze gemeente hun dier kwijt zijn, ze niet ver hoeven te reizen om hem weer op te halen”, aldus wethouder Duursma.

Nood

Wie een dier vindt in nood aantreft, bijvoorbeeld door verwonding, verwaarlozing of mishandeling, kan het landelijke meldnummer 144 bellen of rechtstreeks contact opnemen met de lokale dierenambulance. Voor de gemeente Tubbergen is dat Dierenambulance Almelo: tel. 06-53757093.

Vermist

Wanneer een huisdier vermist is, kan de eigenaar contact opnemen met dierenopvang ’t Noorderbroek (tel. 0546-453901 of [email protected]) en vragen of het daar al is binnengekomen. Daarnaast staat op de website www.mijndieriszoek.nl of een dier inmiddels al door iemand is gevonden en bij een asiel is binnengebracht.

Reacties

gallery
54749
Sinds dit jaar hebben gemeente Tubbergen en gemeente Dinkelland de uitvoering van de wettelijke taken
https://tubbergen.nieuws.nl/gemeenteberichten/20180111/gewonde-gevonden-huisdieren-voortaan-naar-dierenbescherming/
2018-01-11T14:32:51+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2018/01/11143216/DSC01738.jpg
Politiek