Gemeentebelangen/VVD doet café/zaal Kottink aan

Foto: Gemeentebelangen/VVD

De (toekomstige) fractieleden van Gemeentebelangen/VVD hebben een bezoek gebracht aan café/zaal Kottink, gelegen aan de Dorpsstraat in Geesteren.

In 1833 is de firma ontstaan als herberg. In de loop van een  lange reeks van jaren werd het horecabedrijf uiteindelijk een belangrijke ontmoetingsplaats voor Geesteren. Menig echtpaar is er getrouwd, heeft er zijn 25 jarig huwelijksfeest gevierd of nam er na een uitvaart afscheid van een dierbare.

Jan en Marga Kottink zijn thans de vijfde generatie die samen met hun personeel café Kottink uitbaten. De sluiting van café Steggink, aan de overkant van de straat, wordt door beiden als een gemis ervaren. Hoewel elk etablissement z’n eigen gasten heeft, wordt deze sluiting vooral betreurt doordat hiermee het aantal uitgangsmogelijkheden in de dorpskern verder wordt beperkt.

Tegenwoordig moet men als caféhouder steeds meer andere activiteiten organiseren om inkomsten te genereren, iets waar Jan en Marga volop ingespeeld hebben. Naast de slijterij biedt men ook catering aan en tevens verhuur van tafels, stoelen, bar en koeling.

Carnaval

Het carnaval in Geesteren, met ruim 4.000 bezoekers, is dit jaar goed verlopen. Jan en Marga gaven aan dat het, ondanks alle getroffen maatregelen, zeer moeilijk is en blijft om te voorkomen dat er alcohol wordt gedronken door personen onder de 18 jaar. De beide ondernemers trekken hierop volop ten strijde, maar het blijft een moeilijke klus om dit, evenals het gebruik van drugs, te controleren en te voorkomen.

Gemeentebelangen/VVD dankt beide ondernemers voor hun warme ontvangst.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen