Gemeentebelangen/VVD op bezoek bij Geerink Oesterzwammen

Zaterdag bezocht een deel van de Gemeentebelangen/VVD-fractie het bedrijf van Gerard en Jolanda Geerink aan de Heppenweg in Langeveen.

Tijdens de ontvangst vertelde Gerard over het oorspronkelijke agrarische bedrijf en de overstap naar de kweek van oesterzwammen.
Aanvankelijk namen zij een bedrijf met koeien en varkens over. De plannen om hierin uit te breiden werden destijds gedwarsboomd door de steeds strenger wordende wet- en regelgeving. In de zoektocht naar een alternatief kwam Gerard in contact met de ‘paddenstoelen-wereld’. Hij kreeg het idee om champignons te gaan kweken. Op aanraden van een insider werd de teelt van oesterzwammen verkend, die veelal als een vleesvervanger in diverse maaltijden worden gebruikt.

In 1996 werd de daad bij het woord gevoegd. Een tijd van ombouwen, experimenteren, leer aannemen en advies inwinnen volgde. “Het was geen makkelijke periode, hard werken en lange dagen hebben we moeten maken”, omschreef Gerard. Gaandeweg ontstond er een professionele kweekomgeving en met de inzet van parttimers kreeg de werkdag weer normale uren.

De politici kregen een rondleiding door een aantal van de 9 cellen waarin de oesterzwammen worden gekweekt. Zaken als het groeitraject, de grondstoffen, klimaatbeheersing, hygiëne en de certificering passeerden de revue. In alles komt de passie en bezieling voor hun bedrijf en het product tot uiting. Met lof wordt de correcte zakenrelatie met hun afnemers Albert Heijn en Willem Dijk (fruit en groenten) genoemd.

Voor de fractieleden is het duidelijk dat ze iets bijzonders hebben gezien. “Mooi om te zien en te horen hoe het ondernemerspaar met succes een klemmende bedrijfssituatie wist om te buigen in een kans”, aldus de bezoekers.

Reacties

gallery
57072
Zaterdag bezocht een deel van de Gemeentebelangen/VVD-fractie het bedrijf van Gerard en Jolanda Geerink aan
https://tubbergen.nieuws.nl/gemeenteberichten/20180311/gemeentebelangen-vvd-op-bezoek-geerink-oesterzwammen/
2018-03-11T12:47:18+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2018/03/11123959/geerink3.jpg
Politiek