Gemeentelijk dictee gecanceld wegens tegenvallende belangstelling

Foto:

Aanstaande woensdagavond zou het Groot Dictee Gemeente Tubbergen plaatsvinden in de aula van scholengemeenschap St. Canisius te Tubbergen. Echter, wegens geringe belangstelling van mogelijke deelnemers is besloten de schrijfwedstrijd af te gelasten.De door de organisatie zelf ingestelde ondergrens van 25 deelnemers werd namelijk bij lange na niet gehaald, zo maakte de school vandaag via een brief aan de potentiële deelnemers bekend. Locatiedirecteur René Oude Alink kan alleen maar gissen naar de reden dat er zich zo weinig mensen zich hebben opgegeven. “Geen idee, misschien komt het door de drukte rondom de feestdagen of algehele desinteresse. Wel heb ik gehoord dat het in Oldenzaal, waar net zoiets zou worden gehouden, ook niet doorgaat.”

“Intern zullen wij ons beraden of wij in het voorjaar van 2014 alsnog een poging zullen ondernemen om het Groot Dictee Gemeente Tubbergen nieuw leven in te blazen of dat wij gaan besluiten dat de animo om deel te nemen dusdanig gering is dat wij na 2 edities de stekker eruit trekken”, zo laat Oude Alink weten.

Het juniorendictee, voor leerlingen van alle basisscholen in de gemeente Tubbergen, gaat wel door. “Daar ben ik erg blij om”, vertelt Jos Schnitzler. De oud-docent Nederlands schreef beide dictees. “De scholen zijn erg enthousiast, dus gelukkig maar.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen