BGT helemaal ‘in de wolken’

Foto:

Op het programma van het Bedrijvencontact Gemeente Tubbergen (BGT) stond afgelopen dinsdag een bedrijfsbezoek aan Lesscher IT in Hengelo. In het imposante kantoorgebouw volgde een interessante bijeenkomst over deze grote en veelzijdige IT-organisatie in Oost-Nederland.Op de bovenste verdieping van het moderne kantoorgebouw van Lesscher IT werden de ondernemers van het BGT gastvrij ontvangen. De BGT-leden waanden zich hier letterlijk en figuurlijk ‘in de cloud’. Ze konden genieten van een imposant uitzicht over Hengelo en zelfs Enschede, tot ver voorbij de Grolsch Veste.

Professionele organisatie
Lesscher ontwerpt, bouwt én beheert de complete IT-omgeving van diverse bedrijven. Directeur en oprichter Hans Lesscher lichtte het ontstaan en de ontwikkeling van de organisatie toe. Een organisatie die volgend jaar 25 jaar bestaat en waarvan de oorsprong ligt in bij de verkoop van zelfgebouw pc’s in Saasveld. Het bedrijf groeide en groeide en nam diverse bedrijven over. Vanaf 2010 is Lesscher IT samen met de overgenomen bedrijven ondergebracht in de Odin Groep.

Hightech werkomgeving
Directeur Mark de Hullu ging in op de verschillende marktgebieden waarin de Odin Groep actief is. In de Odin Groep komen zeven gespecialiseerde bedrijven samen: Lesscher IT, Previder, Heutink ICT en Web2Work, Reinders ICT, Station to Station en Heutink ICT GmbH. Zie ook de website www.odin-groep.nl.

In het volledig duurzaam gebouwde (BREAAM-methode) kantoorgebouw in Hengelo ondersteunt een centraal facilitair apparaat alle bedrijven. De hightech werkomgeving biedt plaats aan 350 medewerkers.

ffv6238

Virtueel en live
In het voormalige Expo Center is een datacenter ingericht. Dit datacenter geeft scholen, overheden, bedrijven en particulieren de mogelijkheid om in ‘de cloud’ te werken, databestanden op te slaan. Daarnaast heeft het een belangrijke back-up functie. De BGT-leden werden tijdens de presentatie virtueel door het datacenter geleid; de beste optie voor deze goed beveiligde omgeving.

Na afloop werden de ondernemers uitgenodigd voor een hapje en drankje en werd volop ‘live’ genetwerkt.

Over BGT
Het BGT is een platform zijn voor álle ondernemers die wonen of werken in de gemeente Tubbergen. Want ondernemen doe je samen! Daarvan is het bestuur van het BGT overtuigd. Ook iets voor u? Kijk op www.bgt-tubbergen.nl voor informatie en aanmelding.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen