Vrijwilligers van Glasrijk genieten van avondje bij La Cuisine

De ruim 70 vrijwilligers van het jaarlijkse glaskunstevenement Glasrijk Tubbergen werden afgelopen donderdag op een voortreffelijke manier onthaald door de eigenaren van de Tubbergse winkel La Cuisine, Dagmar en Martijn Spekreijse. Inmiddels traditie voor de verkozen ambassadeur van de gemeente, als geste voor de vrijwilligers.In een kort formeel gedeelte werd door voorzitter Harry Kolk van Glasrijk allereerst aan La Cuisine de blijvende glazen plaquette overhandigd, die behoort bij de verkiezing tot ambassadeur. Tijdens de bijeenkomst in 2013 was al door burgemeester Stegers de oorkonde en de wisselbokaal aan La Cuisine uitgereikt. Beide prijzen worden door het Glassolutions Almeline vervaardigd en beschikbaar gesteld.

Vervolgens werd afscheid genomen van de vrijwilligers die jaren in de kunstwerkgroep actief waren geweest. Nardy Moes, Rianne Droste, Angelique Fiselier, Adrie Cense, Alice Oude Nijhuis en Karina Voets ontvingen elk een afscheidsgeschenk.

wsfobajqm3iodqjpk7rb464xw

Daarna werden alle nieuwe werkgroepen met hun leden voorgesteld. Vervolgens bood voorzitter Harry Kolk de aanwezigen een doorkijkje naar het programma voor de 18de editie van Glasrijk van 1 t/m 5 oktober aanstaande, met als thema ‘poëzie in glas’. Hij besteedde vooral aandacht aan alle voorgenomen veranderingen. De evaluatie na de editie van 2013 was de basis dat tot die verbeteringen geleid heeft. Onder andere het randprogramma, het gebruik van het vernieuwde centrumplein en extra accenten voor het Eeshofbos, worden als beoogde verbeteringen doorgevoerd.

Met curator Piet Augustijn, die in het kort vertelde over de door hem geselecteerde kunstenaars en zijn keuze voor kunstwerken die hij als poëtische glaskunst  bestempelde, werd het korte formele gedeelte afgesloten.

Na de verwelkoming door Dagmar Spekreijse vertelde zij over de veranderingen bij La Cuisine: de shop-in-shop van Iittala en de speciale koopavonden, de laatste donderdag van de maand, met enkele optredens als tijdens KAFT.

c075xlxirzcs285rtnkbe4vdm

Dagmar informeert de aanwezigen over het programma van de avond en cuisinier Gerard Kooiker creëerde met zijn crew enkele heerlijke gerechtjes. Zij lieten zich in de showkeuken op de vingers kijken en gaven tijdens de bereiding gedetailleerde uitleg. Tevens was het Twentsch Wijnhuis uit Vasse aanwezig met een uitgebreide wijnproeverij.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen