Politieberichten – Week 51

Een overzicht van de meldingen van de politie, team Tubbergen. Het betreft alleen lokale en korte berichten.

Een overzicht van de meldingen van de politie, team Tubbergen. Het betreft alleen lokale en korte berichten.

 

Donderdag 15 december 2011

Binnen de bebouwde kom van Manderveen werd middels de laser, op verzoek van de bewoners, een snelheidscontrole gehouden tussen 07.30 en 08.30 uur. Aantal passanten 25, waarvan er 6 harder reden dan de toegestane snelheid van 30 kilometer per uur. Hoogst gemeten snelheid 60 kilometer per uur.

 

Door een voorrangsfout belandde een bestuurder van een personenauto in een tuin van een woning te Langeveen. Hij werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

 

Door het verkeersteam werd op de Jan van Arkelweg een snelheidscontrole gehouden tussen 09.45 en 15.40 uur. De radarauto stond ter hoogte van hectometerpaaltje 10.3 Gedurende die periode passeerden 1.968 voertuigen de radarstraal. 114 bestuurders trapten het gaspedaal te diep in en kunnen een geldboete tegemoet zien. Hoogst gemeten snelheid 121 kilometer per uur. Terplaatse is 80 kilometer per uur toegestaan.

 

Een onderzoek wordt ingesteld naar het verduisteren van een personenauto.

 

Vrijdag 16 december 2011

Een onderneemster uit Geesteren nam contact op met de politie in verband met een geschil met een cliënt. Zij is van advies voorzien.

 

Aan de Vinckenweg in Geesteren zouden verwaarloosde pony’s in een weiland lopen. De politie is ter plaatse geweest en heeft de eigenaar aangesproken op zijn verantwoordelijkheden.

 

Aan de Holmansweg in Reutum zag een oplettende melder omstreeks 20.15 uur een auto staan, met daarin een persoon met een zonnebril op. Omdat het donker was, vond de melder dit vreemd. De politie heeft de betreffende auto met bestuurder aangetroffen, die bleek onderdeel uit te maken van een zogenaamde ‘vossenjacht’.

 

Zaterdag 17 december 2011

Op de kruising van de Delenweg en de Vinckenweg in Geesteren raakte een auto in de sloot. Oorzaak van het voorval was, dat een 19-jarige automobilist uit Geesteren over de Delenweg was gereden en op de kruising met de Vinckenweg geen voorrang had verleend aan een voor hem van rechts komende 50-jarige automobiliste uit Vriezenveen. De vrouw moest een uitwijkmanoeuvre maken om een aanrijding te voorkomen en raakte daarbij met haar auto in de sloot. De auto werd door een sleper uit de sloot getrokken. Bij het voorval raakte niemand gewond. Tegen de 19-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt in verband met het niet verlenen van voorrang.

 

Door een voorbijganger werd gemeld dat een aantal pony’s aan de Broekzijdeweg te Albergen in een ondergelopen weiland zouden staan. De pony’s werden niet aangetroffen en waren vermoedelijk door de eigenaar reeds elders ondergebracht.

 

Op het kruispunt van de Jan van Arkelweg met de Ootmarsumseweg lag een oliespoor. De brandweer heeft het wegdek gereinigd en de politie heeft daarom het verkeer geregeld.

 

Bij discotheek Bays in Reutum werden een 15-jarige en een 16-jarige jongen uit Vasse mishandeld tijdens het uitgaan. De twee verdachten, een 17-jarige jongen uit Tubbergen en een 15-jarige jongen uit Almelo, werden aangehouden en overgebracht naar het arrestantencentrum in Borne. Na verhoor zijn zij op zondag 18 december overgedragen aan hun ouders. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt.

 

Zondag 18 december 2011

Aan de Kemnaweg in Albergen was omstreeks 22.10 uur een auto de sloot in gereden. De 23-jarige bestuurder bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Omdat de bestuurder bij het eenzijdige ongeval gewond was geraakt, werd hij per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis, waar een bloedproef is afgenomen. Tegen de 23-jarige beginnende bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt in verband met rijden onder invloed. Het rijbewijs werd ingevorderd.

Maandag 19 december 2011

Werd er bemiddeld bij een geschil tussen 2 partijen in de hulpverlening.

 

Vond er een eenzijdig verkeersongeval plaats door gladheid van het wegdek op de Wieschertsweg te Fleringen. Voertuig raakte in een sloot en liep gedeeltelijk onder water. Niemand raakte gewond.

 

Aan het bureau werd een persoon welke verdacht werd van stalking verhoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

 

In Harbrinkhoek werd een bushalte aan de Almeloseweg vernield. Getuigen mogen zich bij ons melden.

 

Via internet werd een aangifte van doorrijden na een aanrijding opgenomen. Van een geparkeerd staande auto werd de linkerbuitenspiegel eraf gereden.

 

In de nachtelijke uren van maandag op dinsdag werd te Tubbergen getracht een jongeman die kort tevoren geld had gepind bij een automaat, te beroven. Toen hij zijn geld niet wilde afgeven werd hij hardhandig bij de keel gegrepen en bedreigd. Hij kon vluchten en de politie waarschuwen. Samen met beveiligers van een feest dat te Tubbergen in een horecagelegenheid werd gehouden, konden korte tijd later een viertal personen worden aangehouden. De zaak is nog in onderzoek.

 

Dinsdag 20-12-2011

 

Gemeld werd dat vernielingen waren aangericht bij een school in Tubbergen.

 

Door een 25-jarige inwoner van Geesteren werd melding gemaakt van computervredebreuk waardoor zijn gegevens door een ander worden gebruikt bij betaling van bestellingen.

 

Door de wijkagent werd bemiddeld bij een burenconflict in Tubbergen.

 

Bij een bedrijf in de Molenstraat in Tubbergen vond een bedrijfsongeval plaats, waardoor een medewerker met diens hand in een machine beklemd raakte. De man werd bevrijd door de brandweer en werd met verwondingen aan zijn hand per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Enschede.

 

Woensdag 21-12-2011

Op verschillende plaatsen in de gemeente Tubbergen werd een kleine verkeerscontrole gehouden, waarbij overtredingen werden geconstateerd betreffende onjuist gevoerde verlichting.

 

Gevonden voorwerpen

• geen

 

Verloren voorwerpen

• Rijbewijs

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen