‘Goud te koop in Tubbergen’

Foto:

Slagerij Wim heeft met 13 producten wederom het allerhoogste behaald tijdens de Slavakto, de jaarlijkse internationale wedstrijd voor ambachtelijke slagers in de jaarbeurs in Utrecht. Van de 13 gouden producten van de Tubbergse slager kregen er zelfs 5 nog een ster toebedeeld.

Slagerij Wim heeft met 13 producten wederom het allerhoogste behaald tijdens de Slavakto, de jaarlijkse internationale wedstrijd voor ambachtelijke slagers in de jaarbeurs in Utrecht. Van de 13 gouden producten van de Tubbergse slager kregen er zelfs 5 nog een ster toebedeeld.

 

“Ik heb twee jaar niet meegedaan aan deze wedstrijd omdat het behalen van goud bijna ‘normaal’ begon te worden”, lacht slager Wim Oosterik. “Maar het is toch altijd weer spannend als je de producten inlevert bij zo’n internationale vakjury! Je hoopt ten eerste altijd op de allerhoogste positieve beoordeling, maar het krijgen is natuurlijk een tweede.”

 

Toch is het de slager weer gelukt om in Utrecht een bijzondere prestatie neer te zetten. Goud heeft hij gewonnen met zijn zalmsalade, bakleverworst, stamppot wortelen, maaltijdsoep, siepeltukkertje (dat is een mini-rollaatje met gebakken ui), droge worst, fijne rookworst en grillham. Goud met ster werd toegekend aan de stamppotten zuurkool, boerenkool, hachee, eiersalade en de grove rookworst. Met het behalen van dergelijke bekroning is officieel aangetoond dat deze producten tot de beste van Nederland behoren.

 

 

Vakwedstrijd

De internationale Slavakto vakwedstrijden staan bekend als de meest prestigieuze in slagersland. Maar liefst 2.213 ambachtelijke producten zijn gekeurd door speciaal geselecteerde keurmeesters. Bij deze keuring heeft de jury de producten zeer kritisch beoordeeld op onder andere smaak, kleur, uiterlijk en mondgevoel . Deze criteria hebben alles te maken met hoe de consument de producten waardeert. Volgens deze vakjury was het niveau van de ingezonden producten ongekend hoog.

 

Slagerij Wim onderscheidt zich als ambachtelijke slager door zijn eigen productie van vleesspecialiteiten, vleeswaren, worstensoorten en maaltijden. “Natuurlijk maak ik gebruik van traditionele recepten en gebruik ik kwalitatief hoogaardige grondstoffen, kruiden en specerijen. Maar onze klanten houden van, naast de echte Twentse producten zoals bakleverworst, ook van nieuwe smaakuitdagingen en die heb ik gestopt in het zogenaamde Siepeltukkertje”, aldus Wim. “Ik ben – eerlijk gezegd – dan best trots als zo’n product meteen goud krijgt op een internationale keuring!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen