NOS-reportage: Gasten restaurant uit Tubbergen eerst op jacht voor het kerstdiner

Foto:

Een wildbraad zoals konijn of fazant is voor sommige mensen het culinaire hoogstandje van Kerst. En dan zijn er natuurlijk ook altijd mensen die maar wat graag willen zien hoe hun maaltijd wordt gevangen. Hotel-restaurant Droste’s uit Tubbergen bood zijn gasten daarom de kans voorafgaand aan Kerst mee op jacht te gaan, alvorens het te verorberen.

Een wildbraad zoals konijn of fazant is voor sommige mensen het culinaire hoogstandje van Kerst. En dan zijn er natuurlijk ook altijd mensen die maar wat graag willen zien hoe hun maaltijd wordt gevangen. Hotel-restaurant Droste’s uit Tubbergen bood zijn gasten daarom de kans voorafgaand aan Kerst mee op jacht te gaan, alvorens het te verorberen.

 

Zelf het wild schieten mochten ze echter niet, maar opdrijven kon wel. De meeste deelnemers vonden het jagen ook best leuk. “Ja, het is toch bijzonder om te zien. Het blijft hard, maar aan de andere kant weet je wel dat het zo gaat.”

 

Klik hier voor de reportage van de NOS.

 

Het argument voor het initiatief van Droste’s is dat het natuurlijk wat hypocriet is om wel wild te willen eten, maar niet te willen zien hoe de dieren worden afgeschoten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen