Peddemors begint smokkelrestaurant

Foto: Freenet.de

Na 85 jaar staat er een grote verandering op stapel voor het café van Peddemors in Manderveen. Niet langer zullen stamgasten op zondag de boventoon voeren, maar gezinnen die in een gezellige omgeving à la carte kunnen eten.Aan de ongedwongen, informele sfeer verandert niets, zo bezweert uitbater Raymond Peddemors. “Wie een lekkere snack of pannenkoek wil, of degene die uitgebreid wil eten, iedereen is welkom. Mensen kunnen dat in principe overal, in elk restaurant wel. Maar tegenwoordig komt men voor de belevenis. Men wil geprikkeld worden, iets unieks meemaken. En dat gaan we eerst op de zondagen uitproberen. Slaat het aan, perfect. Zo niet, dan hebben we het in ieder geval geprobeerd. Maar we moeten wel wat. Onze zaal loopt heel goed, niks over te klagen. Maar het café, dat merken we al vele jaren en dit is eigenlijk overal in het land zo, trekt steeds minder publiek. Intussen zien we het aantal dagjesmensen en toeristen juist toenemen, voornamelijk op de zondagen. Met het restaurant hopen we hiermee een mooie aanvulling te bieden. Maar natuurlijk blijft men ook gewoon welkom voor een drankje.

Peddemors staat al jaren bekend om de ludieke smokkeltochten die ze organiseren. Niet zo gek ook, want vroeger werd er in Manderveen en omstreken veel over de grens gesmokkeld. Tabakswaren, alcoholische dranken, vee en vlees, koffie en zo’n beetje alles waarover accijnzen moesten worden betaald, zodra je het naar een ander land bracht, werd wel gesmokkeld. Nu de grenzen in Europa open zijn, hoeft dat niet meer, maar hiermee brengt de horecaonderneming wel de nostalgische waarde terug. En zo willen ze het met het café annex restaurant ook aanvliegen. “De naam smokkelrestaurant viel al snel, het is natuurlijk ook een spannend thema en er valt veel over te vertellen. Het moet een echt gezinsrestaurant worden waar kinderen en hun ouders zich goed vermaken. Zo zitten we te denken over een smokkelkist waarin allerlei lekkers zit, een eigen bankbiljet dat in te wisselen is voor een korting en aan een ‘echte’ smokkelaar die langs de tafels komt met smokkelwaar”, aldus Peddemors.

Vanaf 7 juli aanstaande is het restaurant iedere zondag geopend en in de bouwvak ook iedere dag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen