Canisius Classes geeft talenten de ruimte

Foto:

Om de talenten van leerlingen nog meer te stimuleren start middelbare school Canisius dit jaar met de Canisius Classes. Leerlingen uit het eerste leerjaar kunnen straks in de activiteitenweken kennismaken met de volgende classes: Sports & Lifestyle, Economics & Business, Science & Technology en Arts & Music. Aan het einde van het schooljaar maken zij vervolgens de keuze welke ‘class’ ze in het 2e en 3e leerjaar vervolgen.De classes worden gegeven naast het regulier onderwijsprogramma (VMBO, HAVO of VWO). “Leerlingen hebben de mogelijkheid om in leerjaar 1 te kiezen uit 1 van de 4 classes en krijgen daar vervolgens in leerjaar 2 en 3 wekelijks 2 uur les in”, legt schooldirecteur René Oude Alink uit, die hiermee een structurele uitdaging wil bieden aan leerlingen op alle niveaus. “Leerlingen krijgen zo de ruimte om hun talenten verder te ontwikkelen. En dan heb ik het niet alleen over hun cognitieve, maar over de creatieve en ambachtelijke vaardigheden. Bovendien houden we het onderwijs op die manier aantrekkelijk voor alle leerlingen.” Canisius wordt hierin gesteund door de staatssecretaris van Onderwijs, Sander Dekker, die graag ziet dat talentontwikkeling in het onderwijs (verder) wordt gestimuleerd.

Classes
Tijdens de class Sports & Lifestyle gaan leerlingen aan de slag met sport en een gezonde leefstijl. Te denken valt aan een kennismaking met nieuwe sporten, maar er is ook aandacht voor gezonde voeding, anatomie en EHBO.

Bij Arts & Music maken leerlingen kennis met de vele kanten van kunst: muziek, musical, dans en toneel komen aan bod. Ook gaan ze aan de slag in het theater.

Wie zich opgeeft voor de Science & Technology classes ontdekt hoe de wereld technisch in elkaar steekt en krijgt te maken met allerlei toepassingen van ICT. Ze ontwikkelen zich tot onderzoeker (technologie) en gaan creatief aan de slag bij experimenten.

Tot slot is er Economics & Business. Tijdens deze class leren leerlingen veel over aandelen, beleggen en verantwoord ondernemen. Maar ook gaan ze als ondernemer van de toekomst aan de slag met het opzetten van een eigen bedrijf of winkel.

Meer weten? Kijk dan op www.canisius.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen