Kinderen meteen ‘helemaal los’ op OosteriksErf

Moeders in Vasse mogen wel extra wasmiddel gaan inslaan. “Gooi de iPads en Playstations maar in een hoek, want spelen in de natuur is natuurlijk veel leuker.” Jolanda Kemna, namens Dorpsraad Vasse, wist het belang van een functionele speelplek vanochtend mooi te omschrijven. Dat was ook niet aan dovemansoren gericht, getuige de animo van de aanwezige basisschoolleerlingen voor het OosteriksErf.De eer om de nieuwe natuurspeelplek, net buiten Vasse gelegen, te openen was toebedeeld aan Siemen Oosterik en Jan Schutte, erelid van Heemkundekring Vasse, Mander en Hezingen. Beide waren zichtbaar verguld met deze plechtige taak. “Wat mooi voor de kinderen, zie ze allemaal genieten van deze fantastische plek”, zei Schutte met een veelzeggende twinkeling in zijn ogen.

i4soxnvxdj8exgsmej73waak9

“Als de kinderen zich vermaken, is er geen probleem. Liever smerige kleding dan een verveeld kind – niet dan?”, zegt een aanwezige moeder wiens kind in de modder zit te spelen quasi nonchalant. Kemna is ook realistisch: “Zo is het nou exact bedoeld, deze plek. Eigenlijk is dit voortgekomen uit het dorpsplanplus. Er was de wens voor een prachtige locatie om samen te picknicken, spelen/rollen in het gras of hutten te bouwen. Kinderen van de Mariaschool hebben ideeën bedacht welke zijn meegenomen in het ontwerp. Maar het leent zich nog voor veel meer. Er komt nog een schuilhut, een labyrint, een steiger enzovoorts.”

Het OosteriksErf is dus nog niet af. “In de zomervakantie, vanaf vandaag dus, stellen we het OosteriksErf al wel open voor het publiek. Dus bewoners van Vasse en omstreken en toeristen. Het is immers nu al een heerlijke plek. We zijn nu ‘winterklaar’, maar gaan we verdere speelelementen toevoegen. Daarnaast kan men hier ook iets leren over de omgeving.”

pn6wbya9hwz61cmlvmro0c93p

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen