Stuntteam des duivels om dodelijke fouten van ‘vakbroeders’ in Haaksbergen

Foto:

Nee, ze willen niet met een beschuldigende vinger wijzen. Ook niet naar de coureur van de monster truck die in Haaksbergen 3 slachtoffers maakte. Er is immers nog veel onduidelijk. Maar feit blijft dat het stuntteam dat morgenavond in Tubbergen – en later ook elders in het oosten des lands – op zou treden, door het ongeval nu een flinke streep door de rekening heeft gekregen. “De maand oktober is voor ons compleet geruïneerd”, laat chef Gino Winter namens familiebedrijf Stunt Movie Production weten. Vanmiddag kwamen ze aan in Tubbergen, maar vertrekken weer snel.In Haaksbergen, ongeveer 30 kilometer van Tubbergen af, vielen gisteren 3 doden toen een grote truck op het publiek inreed. Hierbij was het stuntbedrijf dat morgenavond in Tubbergen zou gaan optreden, geenszins betrokken. “We zijn diep geraakt door wat daar gisteren is gebeurd. Ook wij zitten logischerwijs met een flink aantal vragen. Maar zoals het daar ging, gaan wij nooit te werk – laat dat duidelijk zijn”, aldus de Duitser in gebroken Nederlands. “Al zeker 7 jaar tonen we onze kunsten in Nederland en Duitsland. Altijd genieten mensen van onze stunts. Ik zit zelf al zo’n 45 jaar in het vak en mijn kinderen zijn opgegroeid met dit werk. Vanaf jongs af aan rijden ze op gemotoriseerde voertuigen als quads en minibikes. Altijd onder begeleiding van professionals en intussen werken zij ook mee in en aan de show, ook hier in Nederland. Nee, wij voelen ons hier gewoon erg thuis.”

De stunts van Winter en zijn team zouden plaatsvinden op het parkeerterrein van zwembad De Vlaskoel. Daar staan op dit moment ook de monstertrucks, woonkwartieren van de teamleden en andere materialen/vervoersmiddelen. Alles tevergeefs, maar er is op dit moment gewoon geen alternatieve locatie beschikbaar. Niettemin zullen ze vermoedelijk aan het eind van de middag weer opbreken. “Kijk, hier gingen we de stunts anders doen. Voor deze vrachtwagens zouden enkele sloopauto’s komen te staan, waarover we dan heen rijden. Het publiek staat daarbij niet in de rijrichting en kan alleen van een afstand toekijken. Geheel veilig dus. Overigens is de monstertruck maar een onderdeel van de gehele show”, legt Winter uit. “Wij weten wat we doen en doen dat ook al jaren zo. Het is voor onszelf niet ongevaarlijk, maar geen enkele toeschouwer hoeft bang te zijn dat er iets vergelijkbaars als in Haaksbergen gebeurt.”
Volgens de eigenaar van het stuntteam zijn er al veel kosten gemaakt, maar zit er niks anders op dan het verlies te slikken door de gebeurtenissen in Haaksbergen. Hij wil het daarom liever niet hardop zeggen, maar straalt aan alle kanten uit dat hij enorm baalt van de ‘vakbroeders’ die het ongeval hebben veroorzaakt. Winter: “We maken natuurlijk altijd reclame voor onze show. Daarnaast is er een heel team om alles in touw te zetten en van A naar B te reizen. Er zijn iedere keer nieuwe sloopauto’s nodig, want die zijn natuurlijk niet opnieuw te gebruiken. Ook moeten we ter plaatse leges betalen. Hier zijn we trouwens met de gemeente in gesprek om die terug te krijgen, aangezien we er geen gebruik van maken.” Al met al zit het stuntbedrijf naar eigen zeggen met een schadepost van tenminste €10.000, alleen al voor de reclame in deze maand.
2014-09-29-12
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen