Reutummers tevreden over nieuwbouwplan LooSan

Foto:

Er is een enkel bezwaarschrift binnengekomen over het in augustus door het college van burgemeester en wethouders goedgekeurde ontwerpbestemmingsplan ‘Reutum, LooSan’ en het bijbehorende beeldkwaliteitsplan. Deze hebben 6 weken lang ter inzage gelegd.LooSan betreft een plan om de bouw van 19 woningen mogelijk te maken aan de noordwestzijde van Reutum. Op 12 september 2014 is vanuit de provincie aangegeven dat het bestemmingsplan geen aanleiding geeft om Gedeputeerde Staten te adviseren een zienswijze in te dienen.

Naast het bestemmingsplan is er voor het plangebied ook een beeldkwaliteitsplan opgesteld, om de gewenste kwaliteit te waarborgen. Omdat het beeldkwaliteitsplan en het bestemmingsplan samen het kader vormen voor de beoogde ontwikkeling, worden deze plannen gelijktijdig aangeboden voor vaststelling.
Onnodige vrees
De strekking van de ingediende zienswijze is dat men vraagt om een groenzone op te nemen in het bestemmingsplan, aan de zuidwestkant van het plangebied. Men vreest dat de bestaande houtwal, die tussen het plangebied en het perceel ligt, door de eigenaar hiervan in de toekomst mogelijk wordt verplaatst.
De ingediende zienswijze geeft geen aanleiding tot het aanbrengen van wijzigingen ten opzichte van het ontwerp van het bestemmingsplan of het beeldkwaliteitsplan. De gemeente acht, gezien de afstand tussen het perceel en de woonwijk, een groene wal aan de zuidwestzijde van het plangebied niet als noodzakelijk. Bovendien is voor de reeds bestaande houtwal tussen het perceel van de indieners en het plangebied een beschermende regeling opgenomen in het geldende bestemmingsplan, zo stelt de gemeente. Deze kan niet zonder vergunning worden verwijderd of verplaatst.
reutum-loosan
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen