Opgave optocht Alberger Bökke van start

Foto:

De eerste grote Twentse Carnavalsoptocht zal op zondag 8 februari 2015 door de straten van Albergen trekken. Deelnemers kunnen zich vanaf heden aanmelden.

De start van deze 45e editie zal om 13.30 uur plaatsvinden aan de Gentiaan te Albergen. Aanmelden voor deze optocht is vanaf heden mogelijk, in de volgende categorieën: grote wagens, kleine wagens, loopgroepen, paren en eenlingen. Ook kan men tegen vergoeding met een reclameauto deelnemen. Opgave van grote en kleine wagens is mogelijk tot donderdag 15 januari.
Ingeschreven wagens worden niet automatisch tot de optocht toegelaten. Hiervoor vindt eerst een keuring plaats, welke gepland staat op zaterdag 24 januari. Alleen wagens die voldoen aan de regels, ontvangen vervolgens een startbewijs. Hiermee wil de optochtcommissie van de Alberger Bökke de kwaliteit van de optocht waarborgen.
Alle benodigde informatie over de optocht is te vinden op de website www.albergerbokke.nl. Hierop staat ook het reglement en het inschrijfformulier. 
Vrije deelname voor kinderen
Kinderen hoeven zich niet vooraf op te geven voor de optocht. Zij kunnen hun startbewijs vanaf 12.30 uur ophalen aan de Mosbrink. De jurering van de grote wagens begint om 12.00 uur.
Wijzigingen reglement
In vergelijking met de laatste editie van de Alberger carnavalsoptocht verandert er niet veel, maar het zijn wel opmerkelijke zaken:
  • Het is verplicht om een goedgekeurde brandblusser van tenminste 6 kg zichtbaar op de wagen mee te voeren. Een EHBO-trommel is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden.
  • Voor alle deelnemers is het voor of tijdens de optocht verboden om zichtbaar alcohol te nuttigen of bij zich te dragen. Gebeurt dat niet, dan heeft dat invloed op de jurering. In buitensporige gevallen kan de organisatie c.q. de vereniging besluiten om deelnemers ter plekke uit te sluiten.
  • Het is niet toegestaan om vuurwerk, knaleffecten of rookbommen te ontsteken of een rookaggregaat via het uitlaatsysteem te gebruiken.
Voor vragen kan men zich wenden tot Walter Lansink (tel. 06-1482509).
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen