Kleinste dorp komt groots voor de dag met jubileumgala

Manderveen doet het ‘gewoon’. Een klein dorp met dus weinig inwoners en geen eigen carnavalsprins, maar wel een enthousiaste groep mensen die zich buitengewoon inzet om ieder jaar een echte galavoorstelling te realiseren. Of zoals het in de afsluitende en massaal gezongen Zuiderzeeballade zo mooi werd samengevat: “Decor, liedjes en de stukken, allemaal van eigen hand. En mocht het eens een keer niet lukken, dan helpt men je hier uit de brand.”k4i7qh5f8d5c92z40ehn4p81w

Gisteravond waren ongeveer alle carnavalsverenigingen uit de gemeente bijeengekomen op het Manderveense feestterrein voor de 11e, en daarmee extra speciale, editie van de carnavalsgala. Het spits beten Diny Hemmink en René Harmelink af. Zij reden in een knalgele, uiteraard elektrisch aangedreven auto via een TomTom die af en toe de weg kwijt was een rondje. Undercover in Tubbig, ofwel een persiflage over het college van burgemeester en wethouders, werd door 3 acteurs (Jeroen Peddemors, Edo Wortelboer, Timo Roelofes) en 3 onontbeerlijke helpers (Irma Paus, Ronnie Boswerger, Heiko Hemmink) ten tonele gebracht. Ook werden er filmpjes getoond van de afgelopen 11 jaren. De algehele presentatie was in handen van Robertho Franke.
pty170stlgryastz72l0c70wf
Ter afsluiting klom zowat het gehele mannelijk deel van Manderveen op het podium om de zelfgeschreven Zuiderzeeballade ten gehoor te brengen. Met zeker 75 luidkeels zingende kerels lukte dat zonder al teveel moeite.
tmsrmfhbqkcotqnsm8eu3bp23
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen