Carnavalsparty Albergen nu al uitverkocht

Foto: Redactie

De organisatie van het Albergse carnavalsfeest, welke zondag na de eerste grote carnavalsoptocht van Twente zal losbarsten, mag zich in de handen wrijven. Alle 8.000 toegangskaartjes die in de voorverkoop waren, zijn namelijk nu al verkocht.

“Ja, fantastisch! Zeker gezien dat dit het tweede jaar is op deze plek. Vorig jaar namen we best wel een gok door dat te gaan doen en dat we nu al helemaal uitverkocht zijn, is natuurlijk geweldig mooi”, laat Edward Morshuis namens de organisatie weten. “Na 18.00 uur kan er voor elk persoon dat naar buiten gaat, wel eentje naar binnen. En dat gaat eigenlijk best snel dan.”

Wellicht klein aantal extra kaarten

Komende zaterdag gaat de brandweer een standaard controle uitvoeren en het is mogelijk dat dan nog 200 extra kaartjes beschikbaar komen, volgens Morshuis. “Maar dat ligt aan hen. Wij gaan daar niet over.” Sowieso zijn volgens hem de regels strakker geworden, in de laatste jaren, maar zeker ook na het ongeval met de monster truck in Haaksbergen. “Al zou je het terrein willen uitbreiden, wat nu gewoon niet meer lukt, dan nog ben je met handen gebonden aan de vergunning. Je zit daarnaast met de muziek, de verlichting enzovoorts. Maar we zijn echt geen baas meer in eigen huis. Zo is het gewoon, dus we hebben er mee te dealen”, aldus Morshuis.

Update 06-02-2015

In overleg met gemeente en de brandweer komen er vanmiddag vanaf 15.00 uur nog eens 900 kaarten ter beschikking voor feestgangers, zegt Edward Morshuis namens de Mega Carnavalsparty Albergen. Naar verwachting zullen ook deze extra kaartjes snel uitverkocht zijn. Hij benadrukt dat er vooraf altijd overcapaciteit aan tentruimte is omwille van veiligheidsoverwegingen. Dus ondanks het feit dat er nu meer mensen aanwezig zullen zijn, is niet de ruimte beperkter dan anders. “Mensen denken misschien dat het ‘hutje-mutje’ vol is, maar dat is niet zo. Er is voldoende plek voor iedereen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen