Bakkerij Koopmans bijna beste leerbedrijf van Nederland

Foto: Bakkerij Koopmans

Bakkerij Koopmans uit Tubbergen is op een 2e plaats geëindigd in de landelijke competitie om de titel ‘Leerbedrijf van het Jaar’. Zij waren samen met 2 andere bedrijven, elk uit het zuiden des lands, genomineerd.

Onlangs mochten de genomineerden hun opleidingsvisie toelichten aan een speciale commissie. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de MBO-kampioenendag in Wageningen, welke vandaag gehouden werd.

Strenge selectie

Erkende leerbedrijven voor de sector bakkerij konden voorgedragen worden, of zichzelf kandidaat stellen voor de titel. De commissie selecteerde uit alle inzendingen 9 leerbedrijven, waar een zogeheten audit is uitgevoerd. Tijdens de audit zijn de bedrijven op een aantal criteria beoordeeld: betrokkenheid bij het opleidingsproces, visie op opleiden, aanwezigheid opleidingsplan, personeelsbeleid, opleidingsklimaat, deelname aan activiteiten, vervullen van ambassadeursrol en de opleidingsresultaten.

‘Leren in de praktijk stimuleren’

De verkiezing is een initiatief van Kenwerk, FNV Bondgenoten, NBOV, NVB en CNV Vakmensen om de beste leerbedrijven in de spotlights te zetten. De verkiezing is in het leven geroepen om het leren in de praktijk te stimuleren en de waarde die leerbedrijven voor de bakkerijsector hebben onder de aandacht te brengen.11105882_922102807842434_1009372538_o (1)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen