Twents kampioenschap palingroken in Reutum opnieuw prooi voor Friezen

Winnaar van editie 2015 Abel Pijlstra en zijn partner
Winnaar van editie 2015 Abel Pijlstra en zijn partner
Foto: WILD

Meerdere palingrokers uit het hele land deden hun best om de lekkerste palingen te roken en streden hierbij om de felbegeerde titel Twents kampioen palingroken. Toch werd de titel, net als vorig jaar, gewonnen door Friese rokers. Abel Pijlstra – vorig jaar nog 2e – pakte deze keer de titel. De winnaar van vorig jaar eindigde ditmaal zelf als 2e.

’s Ochtends werden de vissen in de rooktonnen gehangen en rond de middag was de eerste ronde vers gerookte paling klaar, waarbij ook het publiek aan het proeven sloeg.

Aan het open Twentse kampioenschap palingroken deden 9 rokers uit het hele land mee. De Hengelose chef-kok Ton Kouwenberg keurde zondag aan het einde van de middag met 2 andere juryleden (John Maat en Renze de Wilde) het resultaat.

De 3e plek was voor het Twentse duo Gerard ten Dam en Willem Groeneveld, die dit jaar voor de eerste keer meededen.

‘Veel potentie’

De muzikale opluistering door de Schuytenvaerders uit Tubbergen was eveneens een voltreffer. De afspraak voor volgend jaar is alweer gemaakt, aldus de organisatie.

Gerwin Leus van WILD in Reutum hoopt de komende jaren op nog veel meer deelnemers. “Het Nederlands kampioenschap trekt 120 deelnemers. Maar ja, dat bestaat al 20 jaar. Dit is pas onze 2e keer. Vanaf nu gaan we er ook meer bekendheid aan geven. Als je kijkt naar het bezoekersaantal is dat al 4 keer zoveel als vorig jaar, dus er zit zeker potentie in.”551480_925809854142446_751340184933100042_n

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen