De Eeshof legt ook tijdelijke bewoners in de watten

Foto: De Eeshof

De mantelzorger die thuis altijd voor een familielid/kennis zorgt, wil ook wel eens op vakantie. Of mensen die door een ziekte of na een operatie meer zorg nodig hebben. Hun conditie is nog niet helemaal terug en men wil op krachten komen om zo spoedig mogelijk weer op eigen benen te staan. Dan kan men ervoor kiezen om tijdelijk in De Eeshof te verblijven en zich er in de watten laten leggen.

“Dit doen we, omdat het steeds moeilijker wordt voor mensen om tijdelijk opgenomen te worden. De regels hiervoor zijn aangescherpt. Wij willen die groep tegemoet komen en hen waar mogelijk helpen”, aldus Leo Stamsnieder namens De Eeshof. “Het kan zijn dat een mantelzorger er even niet is of dat men zelf tijdelijk extra ondersteuning nodig heeft. In die gevallen bieden wij graag een tijdelijke oplossing.”

Men zal bij De Eeshof de zorg en aandacht ontvangen die nodig is om te herstellen of thuis even niet te regelen is. Men verblijft daarvoor in een speciaal ingericht appartement binnen het verzorgingshuis met eigen badkamer en keuken. Ook kunnen de tijdelijke bewoners gebruik maken van alle faciliteiten, aangeboden activiteiten en heerlijk uit eten in het restaurant. Dagelijks worden hier de warme maaltijden geserveerd, bereid door de huiseigen koks.

Om gebruik te maken van de tijdelijke opname, heeft men een Wlz-indicatie nodig van het CIZ. “Hierbij willen we ook wel assisteren, dus helpen bij de aanvraag richting het CIZ”, legt Stamsnieder uit. De kosten van de tijdelijke opname worden vergoed uit de AWBZ, al moet men wel een eigen bijdrage betalen. Het CAK is verantwoordelijk voor de berekening en inning van dat laatste. “Ook is het mogelijk op eigen kosten in de Eeshof te verblijven, dus zonder indicatie.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Leonie Meulenbelt (maatschappelijk werk) of Leo Stamsnieder (zorgmanager) via tel. 0546-621469.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen