‘Een goed biertje smaakt ook wel in de regen’

De eerste officiële zomerdag, toevallig ditmaal tegelijk met Vaderdag, brengt niet wat het jaargetijde eigenlijk dient te brengen met het kwik rond de 15 graden Celsius en regelmatig regen. Het is dan ook bepaald geen rokjesdag, er zijn geen files richting het strand en de terrassen zitten niet afgeladen vol.

Ook het Bierfestival in Albergen, dat qua invulling eigenlijk wel mikt op zomerse temperaturen, kreeg vanmiddag met flinke stortbuien te maken. De parkeerplaats bij Partycentrum Morshuis was niettemin gewoon het decor van verschillende brouwers die hun gerstenat graag lieten keuren. “De echte bierliefhebber maalt echt  niet om een paar druppels van boven, die komt wel. We maken ervan wat we kunnen, met deze regen. Ik had het graag anders gezien, maar er is niks aan te doen”, aldus Marc Morshuis van Pakhuis Twente.

Morshuis heeft dan ook niet overwogen om het af te gelasten. “De weersverwachtingen waren al niet ‘je van het’, maar dan nog hoop je dat de zon een paar keer doorbreekt. Helaas is dat vandaag niet het geval en is het een beetje behelpen. We hebben overal parasols neergezet, zodat iedereen toch droog van een lekker biertje kan genieten. Alle voorbereidingen waren klaar, inclusief de uitnodigingen aan iedereen die hieraan meewerkt en een paar van hen komen echt van ver, dus dan kun je niet zomaar zeggen dat het opeens afgelast is.”

Thomas en zijn vader klagen niet over de regen. De beide Oldenzalers zijn alleen voor het festival naar Albergen gekomen en nemen een biertje aan de tap van het Elfde Gebok, het Alberger biergenootschap dat dit jaar het 20-jarig bestaan viert. “Hij heeft het extra voor Vaderdag gekregen. Eerst twijfelde ik nog wel een beetje of het wel wat voor hem zou zijn, maar ikzelf ben erg gek op speciaalbier. Hij iets minder, maar het is natuurlijk ook gewoon een gezellig uitje met z’n tweeën.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen